Kaupunginvaltuustossa apulaispormestarin ja luottamushenkilöiden valinnat

Kaupunginvaltuusto tekee keskiviikon 14.6. kokouksessaan useita henkilövalintoja, kuten valitsee uuden kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestarin. Asialistalla on myös rakennushankkeita, esimerkiksi Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajennus.
Kaupunginvaltuustossa on luvassa henkilövalintoja – esimerkiksi uuden kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestarin, kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston ja kaupunginhallituksen jäsenten valinta. Kuva: Pertti Nisonen
Kaupunginvaltuustossa on luvassa henkilövalintoja – esimerkiksi uuden kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestarin, kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston ja kaupunginhallituksen jäsenten valinta. Kuva: Pertti Nisonen

Valtuutetut valitsevat kaupunginvaltuuston puheenjohtajan sekä ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan. Lisäksi valtuusto valitsee kaupunginhallitukseen 15 jäsentä henkilökohtaisine varajäsenineen ja vastaavasti kaupunginhallituksen konsernijaostoon 9 jäsentä varajäsenineen.

Valtuuston on myös tarkoitus myöntää kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Nasima Razmyarille ero apulaispormestarin tehtävästä ja valita hänen seuraajakseen varavaltuutettu Johanna Laisaari, joka on lapsioikeusjuristi, Suomen Vanhempainliiton puheenjohtaja ja kansallisen lapsistrategian pääsihteeri.

Valtuustossa on esillä Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajentaminen

Kaupunginvaltuuston on tarkoitus hyväksyä Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajentaminen, johon sisältyy rakennuksen laajennus, metron lippuhalli, pysäköintihallin laajennus, huoltopihan rakentaminen ja nykyisen terveysaseman muutostyöt. Lisäksi valtuusto hyväksynee Yrjönkadun uimahallin peruskorjauksen hankesuunnitelman.

Kaarelan kaupunginosassa sijaitsevalle Malminkartanonhuipun alueelle on suunnitteilla virkistyskäyttöä luontoarvot huomioiden, kuten ulkoilureittejä, laajempi ulkokuntoilupaikka sekä kahvila- ja ravintolapalveluja. Valtuuston on tarkoitus hyväksyä alueelle suunniteltu asemakaava ja asemakaavan muutos, joiden avulla aluetta voidaan kehittää.

Valtuusto käsittelee myös useita kuntalaisten ja valtuutettujen aloitteita.

Kello 18 alkavaa kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla tai paikan päällä kaupungintalolla (sisäänkäynti Sofiankatu 3). Kokouksen voi katsoa Helsinki-kanavalta myöhemmin myös tallenteena. Keskustelua käydään lisäksi Twitterissä asiasanalla #helvaltuusto. Kaikki kaupunginvaltuuston 14.6. kokouksen päätökset löytyvät päätöstiedotteesta, joka julkaistaan kaupunginvaltuuston asiakirjat-sivulla.