Kaupunkifestivaali Malmin tapahtumakesä valtaa Ala-Malmin puiston kesällä

Kaupunkifestivaali Malmin tapahtumakesä herättää Ala-Malmin puiston henkiin kesä- ja elokuussa maksuttomilla ulkoilmakonserteilla, työpajoilla ja muulla kesäisellä toiminnalla. Lavalla nähdään muun muassa Stig, Arppa, Freeman ja Mimmit. Malmin tapahtumakesän järjestää Helsingin kulttuurikeskus Malmitalo. Tapahtuman suunnittelussa on kuultu kaupunkilaisia ja iso osa tapahtuman ohjelmasta on toteutettu alueen asukkaiden ideoiden pohjalta.
Paleface esiintyi Malmin tapahtumakesässä 2023. Tänä vuonna kaupunkifestari järjestetään kolmatta kertaa. Kuva: Katja Tähjä
Paleface esiintyi Malmin tapahtumakesässä 2023. Tänä vuonna kaupunkifestari järjestetään kolmatta kertaa. Kuva: Katja Tähjä

Malmin tapahtumakesä tarjoaa monipuolista ja maksutonta ohjelmaa huippuartisteista kaupunkitansseihin ja katutaiteesta sirkukseen. Tapahtumassa järjestetään myös yhteisöllinen illallinen Malmin taivaan alla Helsinki-päivänä. Tapahtumakesä levittäytyy Malmitalon kupeeseen Ala-Malmin puistoon kesäkuussa 6.–15.6. ja elokuussa 15.–24.8.

Malmin tapahtumakesän kohokohtia ovat lukuisat artistit. Tapahtumaviikoilla keikkailevat muun muassa hiteistään tunnettu Stig, huippusuosittu Arppa, lasten rakastama Pikku Papun orkesteri, trap-musiikin kuumin nimi DAVI, dreampop-suosikit Sepikka ja Pambikallio, pitkän linjan punkbändi Terveet Kädet sekä juurevaa old-time-musiikkia soittava yhdysvaltalainen Stuart, Spence & Shebish.

Helsingin kaupunki panostaa Malmin kesäiseen ohjelmatarjontaan alueen elävöittämiseksi ja Ala-Malmin puiston viihtyvyyden lisäämiseksi.

Meille oli tärkeää saada tapahtumakesän ohjelmasta juuri kävijöiden näköinen ja tuntuinen.

Tuottaja Sonja Immonen

– Meille oli tärkeää saada tapahtumakesän ohjelmasta juuri kävijöiden näköinen ja tuntuinen kokonaisuus. Saimme kerättyä paikallisilta ihmisiltä runsaasti ohjelmaehdotuksia kesää varten, tapahtumakesän tuottaja Sonja Immonen kertoo. Yli puolet ohjelmasta on toteutettu kaupunkilaisten ideoiden ja toiveiden pohjalta. Ideoita kerättiin sosiaalisessa mediassa ja Malmitalossa asioivilta.

– Musiikin lisäksi ihmiset toivoivat yhteisöllistä tekemistä, vilttikirpputoreja, lavatansseja, puuhaa perheille, työpajoja ja taideohjelmaa. Näistä toiveista poimimme suosituimmat ja parhaimmat ja toteutamme ne nyt tapahtumakesässä. Pyrimme siihen, että jokaiselle todellakin olisi ohjelmassa jotakin, Immonen sanoo.

Työpajoissa pääsee esimerkiksi piirtämään ja askartelemaan, tekemään katutaidetta sekä harjoittelemaan jättisaippuakuplien tekemistä ja kierrätystä. Liikkumaan mielivät voivat osallistua puistojumppiin ja tulla kokeilemaan kaupunkitansseja. Nuorille ohjelmassa on muun muassa pakohuonepelejä, kiroilutaidetta sekä biisi- ja sarjakuvatyöpajoja. Kaupungin historiasta kiinnostuneille tarjolla on opastettuja kävely- ja pyöräilyretkiä, joiden aikana perehdytään Malmin kehitykseen aina keskiaikaisesta maalaiskylästä suureksi, uudistuvaksi kaupunginosaksi.