Kissojen Öitä vietetään syyskuussa – tapahtumilla tuetaan manulien suojelua

Kissojen Yö on Korkeasaaren suurin suojelutapahtuma, jota vietetään syyskuun kahtena ensimmäisenä lauantaina 2. ja 9. syyskuuta. Jokaisesta lipusta ohjataan euro manulien suojeluun.
Kissojen Yö tukee tänä vuonna ensimmäistä kertaa manulien suojelua. Kuva: Annika Sorjonen
Kissojen Yö tukee tänä vuonna ensimmäistä kertaa manulien suojelua. Kuva: Annika Sorjonen

Eläintarha on Kissojen Yönä avoinna kello 10–23. Monien kissojen aktiivisinta aikaa on iltahämärä, jolloin on paras mahdollisuus nähdä myös kesäkuussa Korkeasaaressa syntynyttä manulinpentua ja sen emoa.

Kissojen Yö tukee tänä vuonna ensimmäistä kertaa manulien suojelua. Aasialainen arokissa manuli on ulkomuodoltaan kuin paksuturkkinen kotikissa, jonka kotiseutua ovat karut vuoristoarot ja ylängöt. Piilotteleva laji on melko huonosti tunnettu, joten suojelutoimien kohdistamiseksi vaaditaan ensin tutkimusta.

– Manuli on vähemmän tunnettu kissaeläin, jolla on käynnissä arvokkaita suojeluprojekteja. Toivomme, että voimme vierailijoidemme avulla ohjata merkittävän tuen manuleille. Niiden määrä luonnossa vähenee, vaikka laji luokitellaan elinvoimaiseksi. Elinalueita pirstoutuu ja häviää ihmisen toiminnan sekä ilmastonmuutoksen vuoksi. Saaliseläinten myrkytykset, ravinnon väheneminen, metsästys turkin vuoksi ja vapaana liikkuvat koirat ovat uhkia manulille, listaa Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti.