Kaupunginmuseon neljännen kerroksen näyttelytila muuntautuu suurennetuksi, valoa hohtavaksi valokuva-albumiksi 15. maaliskuuta alkaen. Esille tulee moskovalaissyntyisen taiteilija Alexander Reichsteinin (s. 1957) valotaideteoksia, joissa vanhojen valokuvien reunat ja hahmot on jäljitetty ohuella viivalla. Installaatio koostuu suurista kuvajäljennöksistä, jotka leijuvat tilassa ilman tasoa tai pohjaa. Teokset kutsuvat kävijän muistelemaan omia menneitä sukulaisiaan.
Tuntematon perhealbumi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) pohjautuu taiteilijan oman perheen kuva-albumin tutkimiseen.
– Jokaisella meistä on kokemusta vanhan valokuva-albumin selaamisesta. Vanhoja valokuvia katsellessa matkustamme ajassa taaksepäin. Monet valokuvissa olevat ihmiset ovat tuntemattomia, kuvausolosuhteet salaperäisiä ja päivämäärät epätarkkoja. Vanhojen kuvien hahmot katsovat myös meitä ja yrittävät kertoa meille jotakin, Reichstein kertoo.
Näyttelyn taustalla soi Petri Laakson luoma äänitausta, joka yhdistää Max Richterin musiikkiteoksen Sleep eri kielten huminaan, miesten, naisten ja lasten kuiskauksiin, puheisiin ja lauluihin.
Näyttelyyn on vapaa pääsy.