Kolmas Helsinki Symposium pureutuu kaupunkien muutokseen

Helsinki Symposium toteutetaan virtuaalisena ja kutsuvieraiden lisäksi kaikille kiinnostuneille avoimena tapahtumana 24. maaliskuuta kello 13–16.
Helsinki Symposium juliste.

Helsinki Symposium aktivoi keskustelua kaupunkipolitiikasta sekä kaupunkien roolista ja merkityksestä aikamme suurimpien haasteiden ratkaisussa. Järjestyksessään kolmas Helsinki Symposium pureutuu kaupunkien rooliin murroksen keskellä niin kotimaisesta kuin kansainvälisestä perspektiivistä sekä haastaa keskustelemaan kaupunkien kyvystä ja kyvykkyyksistä pandemian jälkeisen yhteiskunnan rakentamisessa. Helsinki Symposium toteutetaan virtuaalisena ja kutsuvieraiden lisäksi kaikille kiinnostuneille avoimena tapahtumana 24. maaliskuuta kello 13–16.

Helsinki Symposiumin teemana on tänä vuonna "Kaupungit 2.0", eli kaupunkien muutos. Kutsuvierasseminaari laajenee tänä vuonna yleisölle avoimeksi ja suorana lähetyksenä seurattavaksi tapahtumaksi Helsinki-kanavan kautta. Tapahtuman yhteydessä julkaistaan myös 11 artikkelia käsittävä kaupunkipoliittinen julkaisu "Kaupungit murroksessa – Kaupunkitutkijoiden puheenvuoroja tulevaisuuden kaupungeille". Julkaisu on saatavilla osoitteessa hel.fi/helsinkisymposium.

Tapahtuma jakautuu kahteen osaan, joista jälkimmäinen on kohdennettu sekä kotimaiselle että kansainväliselle yleisölle. Alkuiltapäivän suomenkielistä osuutta kello 13 alkaen kuratoivat vuorollaan toimittajat Suvi Auvinen ja Saska Saarikoski, joiden vieraina ovat kirjailija-filosofi Pontus
Purokuru
ja toimitusjohtaja Katja Lindroos Urban Practicelta sekä toimittaja Senja Larsen ja yrittäjä, pääomasijoittaja Jyri
Engeström
.

Kello 14.30 käynnistyvässä kansainvälisessä osuudessa kuullaan pormestari Jan
Vapaavuoren
puhe sekä neljän puhujan, HSBC:n neuvontantajan ja Connected Places Catapultin hallituksen puheenjohtaja Greg Clarkin, Resilient Cities Catalystin perustajajäsenen Michael
Berkowitzin
, SecDev Group and Igarape Instituten perustaja Robert Muggahin ja Freetownin pormestari Yvonne
Aki-Sawyerrin
, puheenvuorot.

Kaupunkien merkitys globaalien haasteiden ratkaisemisessa kasvaa

Kaupungit ovat kasvavassa määrin avainasemassa, kun maailma etsii ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Esimerkkejä löytyy energiantuotannosta, älykkäästä liikenteestä, eriarvoisuudesta ja muuttoliikkeestä.

Kaupungeilla on yhteys asukkaidensa arkeen ja ne ovat käytännönläheisempiä ja ketterämpiä kuin valtiot. Sen vuoksi kaupungeilla on usein parempi valmius johtaa muutoksia yhteiskunnan kriittisillä alueilla.

Helsinki Symposium pohtii kaupunkien tulevaisuutta ja sitä, kuinka pandemian aiheuttamat yhteiskunnalliset ongelmat ja niistä toipuminen ovat muuttaneet kaupunkialueiden työkaluja, rooleja ja asemaa.

Suora lähetys Helsinki-kanavalla 24. maaliskuuta kello 13–16

Katso täällä: Helsinki Symposium - Kaupungit 2.0 | Helsinki Symposium -

Cities 2.0(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kansainvälisen osuuden kesto kello 14.20–16.

Tutustu koko ohjelmaan: Helsinki Symposium 2021

Osallistu keskusteluun hashtagilla: #helsinkisymposium

Julkaisu: Kaupungit murroksessa – Kaupunkitutkijoiden puheenvuoroja tulevaisuuden kaupungeille (pdf)

Uutinen julkaistu 19. ja tuoreutettu 24.3.