Konsernijaosto hyväksyi osaltaan tytäryhteisökohtaiset omistajastrategiat

Uudenlaisen tytäryhteisökohtaisen omistajastrategian mallin avulla on tarkoitus kuvata tytäryhteisöjen johdolle kaupungin pidemmän aikavälin tavoitteita.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto esittää, että kaupunginhallitus hyväksyy tytäryhteisökohtaiset omistajastrategiat. Uudenlaisen tytäryhteisökohtaisen omistajastrategian mallin avulla on tarkoitus kuvata tytäryhteisöjen johdolle kaupungin pidemmän aikavälin tavoitteita ja odotuksia yhteisöä kohtaan, jotta yhteisön johto osaa johtaa ja kehittää toimintaa oikean suuntaisesti. Kaupungin nykyiset omistajapoliittiset linjaukset vuodelta 2011 eivät enää riittävän kattavasti välitä kaupungin tahtoa omistajana tytäryhteisöjen ja –säätiöiden hallituksille ja toimitusjohtajille.

Kaupungilla on noin 80 tytäryhteisöä, jotka ovat jaoteltu yhdeksään yhteisöryhmään tytäryhteisöjen toimialojen mukaisesti. Jokaiselle yhteisölle määritellään omistajastrategia.

Uusien tytäryhteisökohtaisten omistajastrategioiden aikajänne on 5-7 vuotta. Niitä päivitetään jatkossa vähintään kaupunkistrategiakausittain eli kerran neljässä vuodessa tai yksittäistapauksessa aina tarpeen mukaan esimerkiksi toimintaympäristön merkittävästi muuttuessa. Omistajastrategioiden myötä on tarkoitus luopua erillisestä tytäryhteisöille vuosittain asetettavista talousarviotavoitteista.

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Kuva: Ioannis Koulousis