Konsernijaosto kuuli Helenin ja Vantaan Energian ajankohtaiskatsaukset

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan 22. toukokuuta Helen Oy:n ja Vantaan Energia Oy:n suulliset ajankohtaiskatsaukset. Konsernijaosto merkitsi katsaukset tiedoksi. Helsingin kaupunki omistaa Helenin kokonaan, Vantaan Energiasta omistusosuus on 40 prosenttia.
Kaupungintalon aula.
Kuva: Laura Oja

Konsernijaosto hyväksyi myös päivitetyn ohjeen hyvälle hallinto- ja johtamistavalle kaupunkikonsernissa. Ohjeistuksessa määritetään kaupungin ja sen tytäryhteisöjen väliset sekä yhteisöjen sisällä noudatettavat hyvän hallinto- ja johtamistavan periaatteet sekä niiden mukaiset menettelytavat.

Ohjeistuksen päivittäminen tuli ajankohtaiseksi, sillä kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungin konserniohjeen päivityksen maaliskuussa. Konserniohjeen mukaan kaupunkikonsernin hyvästä hallinto- ja johtamistavasta laaditaan erillinen ohje.

Päivityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota osakkeenomistajan päätöskeinojen sisällön ja käytön kuvaamiseen, hallitusjäsenten ja puheenjohtajan tehtävien ja vastuun selkeään määrittelyyn sekä hallitustyöskentelyn kuvaamiseen.

Konsernijaosto käsitteli lisäksi yhteisöraporttia 1/2023. Konserniohjeiden mukaisesti konsernijaosto seuraa tytäryhteisöjen toimintaa ja tuloksellisuutta määräajoin laadittavien seurantaraporttien pohjalta. Konsernijaosto merkitsi raportin tiedoksi.