Konsernijaosto kuuli HSL:n ajankohtaiskatsauksen

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan 30. lokakuuta HSL:n ajankohtaiskatsauksen. Konsernijaosto merkitsi katsauksen tiedoksi.
Henkilö odottaa bussia, taustalla kaksi bussia.
Kuva: Jussi Hellstén

HSL:n ennusteiden mukaan tänä vuonna toimintatuottoja kertyy yhteensä 866 miljoonaa euroa. Talousarviossa toimintatuottoja arvioitiin kertyvän 870 miljoonaa euroa. Toimintatuottoihin sisältyvien lipputulojen ennustetaan olevan tänä vuonna 376 miljoonaa euroa, mikä on 4,9 miljoonaa euroa vähemmän kuin talousarviossa ennakoitiin. HSL ei ole vielä toipunut koronapandemian aiheuttamasta matkustajamäärien vähenemisestä, vaikka kehitys on ollut myönteistä. HSL:n jäsenkuntia ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Sipoo, Siuntio, Tuusula ja Vantaa.

Kaikki konsernijaoston 30. lokakuuta kokouksen päätökset ja mahdolliset äänestykset julkaistaan päätöstiedotteessa. Päätöstiedote löytyy konsernijaoston asiakirjat -sivulta.

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti.