Konsernijaosto kuuli HSL:n ja Hekan ajankohtaiskatsaukset

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan 7. marraskuuta Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) ajankohtaiskatsauksen.
Busseja Rautatientorilla.
Kuva: Tuukka Jaromaa

HSL:n toimintakulut olivat tammi-elokuussa huomattavasti arvioitua suuremmat. Erityisen voimakkaasti ovat nousseet liikenteen operointikustannukset, sillä polttoaineet ja sähkö ovat kallistuneet ennakoimattoman paljon. Koronapandemian aiheuttamasta matkustajamäärien vähentymisestä ei ole vielä toivuttu. HSL ennustaa matkustajamäärien olevan tänä vuonna 24 prosenttia pienemmät kuin vuonna 2019.

Konsernijaosto kuuli myös Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) ajankohtaiskatsauksen. Konsernijaosto merkitsi katsaukset tiedoksi.

Lisäksi konsernijaosto merkitsi tiedoksi PKS-yhteisöraportin 2/2022. Raportissa käydään läpi pääkaupunkiseutuyhteisesti raportoitavien yhteisöjen tämän vuoden toiminnan ja talouden kehittymistä. Mukana raportissa ovat Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (HUS), Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL), Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä (HSY) ja Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy. PKS-raportti tehdään neljän kuukauden välein.

Konsernijaoston kaikki päätökset ovat päätöstiedotteessa. Päätöstiedote on luettavissa pöytäkirjan ilmestymiseen saakka. Konsernijaoston pöytäkirjat löytyvät täältä.

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat valtuuston ja hallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti. Konserniin kuuluu noin kahdeksankymmentä tytäryhtiötä ja säätiötä.