Korkeasaaren tiikerinpennut saivat nimet

Kahden kuukauden ikäisten tiikerinpentujen nimet valittiin tuhansien yleisöehdotusten joukosta. 
Amurintiikeriemo ja sen pentu ulkoilevat Korkeasaaressa. Kuva: Annika Sorjonen
Amurintiikeriemo ja sen pentu ulkoilevat Korkeasaaressa. Kuva: Annika Sorjonen

Tänä vuonna Korkeasaaressa syntyneet eläinten poikaset saavat O-kirjaimella alkavat nimet. Pentujen nimeämiseen pyydettiin apua yleisöltä ja ehdotuksia tuli tuhansia. 

Tiikereiden hoitajat valitsivat pennuille nimet Odeya, Ohana ja Oboi. Urospennusta tuli Oboi. Se on kolmikon rauhallisin ja tällä hetkellä myös rohkein. Naaraspennut ovat molemmat sähäköitä. Niistä pienempi sai nimen Ohana. Kolmikon kookkain pentu on Odeya. Pennut tunnistetaan parhaiten yksilöllisistä raitakuvioistaan.

— Yritimme koota kolmikolle nimiä jonkin teeman ympärille tai muuten yhteen sopivasti. Valittiin lopulta lyhyet ja ytimekkäät nimet, jotka tuntuivat sopivilta, kertoo eläintenhoitaja Aliisa Peters.

Myöhemmin kodit eurooppalaisista eläintarhoista

Pennut painavat jo lähes 9 kiloa. Ne nakertelevat jo innokkaasti lihanpaloja, vaikka emon maito on edelleen pikkutiikereiden pääravintoa. Päiväunien lomassa ne ulkoilevat emonsa seurassa päivittäin. Pennut ovat uteliaita, mutta arkailevat vielä jonkin verran ihmisiä.

Tiikerinpennut ovat emonsa hoivissa puolestatoista kahteen vuotta ja saavat aikuistuttuaan uudet kodit eurooppalaisista eläintarhoista, jotka osallistuvat amurintiikerin suojeluohjelmaan. Korkeasaaren kolmikolla tulee olemaan tärkeä tehtävä säilyttää maailman pohjoisimman tiikerin tarhakanta elinvoimaisena. Erittäin uhanalaisia amurintiikereitä on luonnossa noin 500. Korkeasaari on tukenut amurintiikerien suojelua jo yli 20 vuotta.