Koululaisten iltapäivätoimintaa järjestetään perusopetuslain mukaisesti niin leikkipuistoissa kuin kouluissa

Helsingissä järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa koulupäivän jälkeen. Iltapäivätoiminnan hakuaika on 22.3.- 23.4.202

Helsingissä järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa koulupäivän jälkeen. Iltapäivätoiminnan hakuaika on 22.3.- 23.4.2021 ja toiminta alkaa syyslukukauden ensimmäisenä koulupäivänä elokuussa.

Syksystä 2021 kaikki Helsingin koululaisten iltapäivätoiminta on perusopetuslain mukaan järjestettyä ja noudattaa kaupungin iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmaa. Toiminta käynnistyy kaikissa niissä leikkipuistoissa, joihin hakemusten perusteella muodostuu ryhmä.

Muutoksella yhtenäistetään palveluiden saatavuutta eri puolilla Helsinkiä.

Iltapäivätoimintaa suunnitellaan yhdessä

Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava ja kannustava ilmapiiri ja toimintaympäristöt ovat turvallisia. Lapsilla on mahdollisuus leikkiin kavereiden kanssa, osallistua monipuoliseen ohjattuun toimintaan sekä päivittäiseen liikkumiseen ja retkeilyyn kaikkina vuodenaikoina — läksytkin voi tehdä leikkien lomassa ja rentoutua koulupäivän jälkeen.

Iltapäivätoiminnan asiakasmaksuun on mahdollisuus hakea huojennusta

Iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on 100 euroa/kk klo 16 päättyvässä toiminnassa ja 120 euroa/kk klo 17 päättyvässä toiminnassa. Asiakasmaksuun on mahdollisuus hakea maksuhuojennusta tai -vapautusta. Lisätietoa asiakasmaksuista löydät sivuilta hel.fi/iltapäivätoiminta.

Hakuohje

Iltapäivätoimintaan haetaan ajalla 22.3.–23.4.2021. Tarkemmat ohjeet ovat verkkosivulla http://www.hel.fi/iltapaivatoiminta.

Lomakkeen voi myös lähettää osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda postilaatikkoon osoitteeseen Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki.

Koronaepidemiasta johtuen koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomaketta ei voi palauttaa suoraan toimintapaikkoihin ja leikkipuistoihin.

Päätös iltapäivätoimintapaikasta postitetaan huoltajille 1.7.2021 mennessä.