Kovia tuulenpuuskia Helsingissä – ilmoita kaatuneista puista

Liisa-myrskyn aiheuttamat tuulenpuuskat voivat yltää myrskylukemiin tänään 19.11. Helsingissä. Puuskat voivat kaataa puita ja pudottaa oksia.
Puu kaatunut ulkoilureitille.

Liisa-myrskyn aiheuttamat tuulenpuuskat voivat yhä yltää myrskylukemiin tänään 19.11. Helsingissä. YLE:n(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) mukaan Kumpulassa mitattiin jo aamupäivällä 22,8 metriä sekunnissa puhaltanut puuska. Myrskytuulen raja-arvo on 21 metriä sekunnissa. Puuskat voivat kaataa puita ja pudottaa oksia. Helsinki toivoo, että kaupunkilaiset välttäisivät tiukimpien tuulien puhaltaessa liikkumista puistoissa ja metsissä. Erityisesti Keskuspuisto on myrskypuuskien aikaan vaarallinen alue.

Ilmoita kaatuneesta puusta

Jos näet kaatuneen puun, ilmoita siitä ensisijaisesti Helsingin kaupungin palautejärjestelmän kautta >

Merkitse kaatuneen puun paikka palautejärjestelmän kartalle, sillä se helpottaa huomattavasti asian hoitamista. Kaikkiin palautteisiin ei pystytä välttämättä vastaamaan tavoiteajassa.

Soita kaupunkiympäristön asiakaspalvelun numeroon 09 310 221 11 (ma–to 8.15–16 ja pe 10–15) vain kiireisimmissä tapauksissa, kuten jos puu on kaatunut suositulle kulkureitille.

Jos kaatunut puu aiheuttaa selkeästi vaaraa, ilmoita siitä suoraan hätäkeskukseen (puh. 112), josta tieto välitetään Helsingin pelastuslaitokselle. Vaaraa aiheuttavat muun muassa teille tai muille vilkkaille ajoväylille kaatuneet puut, ristikkäin jääneet tai osittain kaatuneet puut ja sähkölinjan rikkoutuminen. Jos puu on kaatunut sähkölinjalle, pysy vähintään 20 metrin etäisyydellä sähkö- ja valaisinlinjojen vaurioituneista sähköjohtimista. 

Jos puu on kaatunut omalla tontilla, sen poistaminen tulee järjestää itse. Vaaraa aiheuttavista puista kannattaa kuitenkin ilmoittaa hätäkeskukseen. Ristikkäin tai osittain kaatuneissa puissa voi olla jännityksiä, jotka purkaa turvallisesti vain kokenut puun kaataja.

Kaatuneet puut korjataan tärkeysjärjestyksessä

Jos puita kaatuu, niiden korjuussa keskitytään ensin selkeiden vaaranpaikkojen hoitamiseen, jännittyneiden puiden eli konkeloiden laukaisemiseen ja kulkureittien avaamiseen. Myöhemmin työt etenevät tuhopuiden poiskorjaamiseen ja jälkien siivoamiseen.

Lisätietoa:

Ilmatieteen laitoksen toimintaohje myrskypuuskissa >(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sinua voisi kiinnostaa