Kruunuvuorenrannan rakentaminen etenee – suurimmat katu- ja raitiotyöt valmistuvat vuoden loppuun mennessä

Katujen, kunnallistekniikan ja asuntojen rakentaminen on kesän aikana edistynyt merkittävästi Kruunuvuorenrannan alueella.
Laajasalontien ja Koirasaarentien risteysalue.

  Kuva: Harri Saarinen
Laajasalontien ja Koirasaarentien risteysalue. Kuva: Harri Saarinen

Kruunusillat-allianssin vastuulla oleva katu- ja raitiotien rakentaminen Laajasalossa on lähellä valmistumistaan.

Koirasaarentien keskiosan ja länsipään työt saadaan valmiiksi marraskuussa, ja itäosa seuraa perässä joulukuussa. Noin 100 metrin pituinen katuosuus ennen Kruunuvuorensiltaa jää kuitenkin vielä ensi vuoden puolelle. Tämän lisäksi alueella tullaan tekemään myöhemmin sähkö- ja raitiolaitteisiin liittyviä asennustöitä.

Kruunusiltojen raitiovaunuliikenteen koeajot alkavat vuonna 2026, ja matkustajaliikenteen on suunniteltu käynnistyvän vuonna 2027.

Rakennustyöt ovat vaikuttaneet alueen asukkaiden arkeen erityisesti liikennejärjestelyjen osalta. Koirasaarentiellä on ollut liikennehaittoja, mutta suurimmat katutyömaasta aiheutuneet häiriöt alkavat hiljalleen helpottaa.

Asuntorakentaminen vilkastuu – uusia kohteita Koirasaarentiellä ja lähistöllä

Kruunuvuorenrannassa asuntorakentaminen on jatkunut aktiivisena, ja useita uusia työmaita on parhaillaan käynnissä. Keväällä alkaneet kohteet, Asunto Oy Helsingin Hopeamalmi ja Asunto Oy Sinkkivälke, sijaitsevat Isosaarentien ja Laajasalontien välissä. Molempien rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa.

Syksyllä Koirasaarentien ja Hopeakaivoksentien varteen käynnistyi HOAS:in Hopeakuu-hanke, jonka tontilla tehdään vielä osittain louhintatöitä. Hopeakuu tuo lisää moderneja ja viihtyisiä opiskelija-asuntoja kasvavalle asuinalueelle. 

Koirasaarentien merenpuoleisessa päässä on rakenteilla Asunto Oy Maininki, jonka asunnoista on luvassa poikkeukselliset merinäköalat. Maininki valmistuu vuodenvaihteessa 2024—2025.

Koirasaarentien varren tonteilla jo aiemmin käynnistynyt asuntorakentaminen jatkuu niin ikään vilkkaana.

Koirasaarentie on rakentunut kesän 2024 aikana Laajasalontieltä Kruunusilloille asti

Videolla pääset näkemään kadun lintuperspektiivistä.

Sinua voisi kiinnostaa