Kulttuurikeskus Stoaan etsitään uutta ravintolayrittäjää

Kulttuurikeskus Stoa vuokraa ravintola-/kahvilatilan sopivalle yhteistyökumppanille. Ravintolatila vuokrataan kokeneelle kahvila- tai ravintolatoimijalle, joka toiminnallaan tukee kulttuurikeskuksen eri palvelujen viihtyisyyttä, saatavuutta ja monipuolisuutta.
Kirjallinen vuokratarjous liiketoimintasuunnitelmineen ja liitteineen pyydetään lähettämään perjantaihin 17.11. kello 12 mennessä.  Kuva: Maarit Hohteri
Kirjallinen vuokratarjous liiketoimintasuunnitelmineen ja liitteineen pyydetään lähettämään perjantaihin 17.11. kello 12 mennessä. Kuva: Maarit Hohteri

Itäkeskuksessa, kulkureittien ja liikenteen solmukohdassa sijaitseva Stoa on yksi Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksista. Kulttuurikeskuksessa palveluja tarjoaa Stoa kulttuuripalvelut, Itäkeskuksen kirjasto, nuorten monitoimitalo Kipinä sekä Työväenopisto ja Arbis. Tavoitteena on vuokrata kulttuurikeskus Stoan ja Stoan aukion kävijöitä palveleva ravintolatila toimijalle, joka kykenee tarjoamaan laadukasta palvelua talossa vieraileville kaupunkilaisille ja talossa esiintyville tuotantoryhmille.

Stoan ravintola tarjoaa arkipäivisin lounasta asiakkaille ja Stoan henkilökunnalle, hoitaa esitysten väliaikatarjoilun ja tapahtumien ravintolapalvelut.  Ravintolalla on oikeudet ja halu anniskeluun. Ravintola huomioi Stoan aukion tapahtumat ja mahdollisuudet toiminnassaan sekä sitoutuu yhteistyöhön talon muiden toimijoiden kanssa. Vuokrattava tila sijaitsee kulttuurikeskus Stoan ensimmäisessä kerroksessa, osoitteessa Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki.

Vuokrattava tilakokonaisuus käsittää sisätilat ja ulkoterassialueen

Vuokrattava tilakokonaisuus sisältää täysin varustellun keittiön myyntitiskeineen, kalustetun ravintolasalin, toimistohuoneen, sekä kellarissa sijaitsevat kolme kylmäsäilytyshuonetta ja kaksi kuivasäilytysvarastoa sekä henkilöstön sosiaalitilat. Tarjoilu- ja ruokailuastiastot eivät kuulu vuokrasopimukseen. Keittiön pinta-ala on 64m2. Ravintolansalin asiakaspaikkamäärä on 150 henkilöä, cocktailtilaisuuksissa 300 henkilöä. Lisäksi käytössä on upeat puitteet mahdollistava, Stoan aukion reunustalla sijaitseva ulkoterassialue.

Vuokrakohde vuokrataan siinä kunnossa kuin se on luovutushetkellä. Ennen vuokrausta toimijan tulee selvittää ja hankkia toimintansa edellyttämät viranomaisluvat. Kun viranomaisluvat ovat kunnossa, voidaan vuokrasopimus kyseisestä kohteesta tehdä.

Vuokraan sisältyy tilassa olevien keittiökalusteiden käyttö, sähkö, vesi ja jätehuolto sekä ravintolasalin siivous arkipäivinä Stoan siivoussopimuksen mukaan. Ravintola vastaa ravintolan sisustuksesta, jätteiden pois viennistä katokseen, keittiön siivouksesta sekä pukeutumistilojen, toimiston ja ruoka-aineiden säilytystilojen siisteydestä.

Yhteydenottoja pyydetään perjantaihin 17.11. kello 12 mennessä

Kohde vuokrataan avoimena hakuna ja on vuokrattavissa yrityksille, joilla on voimassa oleva y-tunnus. Jos kohteeseen tulee enemmän kuin yksi hakemus, valitaan se, joka tarjoaa ensisijaisesti talon palvelukokonaisuuden huomioiden monipuolisimman toteuttamiskelpoisen ehdotuksen ravintolapalvelun toteuttamisesta. 

Arvioimme yhteydenottojen perusteella kiinnostuneiden toimijoiden sopivuutta kohteeseen ja kutsumme Stoan toimintaan sopivimmalta vaikuttavat toimijat neuvotteluun kanssamme suunnittelemaan mahdollista yhteistyötä. Keskusteluja voidaan käydä jo ennen määräaikaa sitä mukaa kun sopivia toimijoita löytyy.

Kirjallinen vuokratarjous liiketoimintasuunnitelmineen ja liitteineen pyydetään lähettämään perjantaihin 17.11.2023 klo 12.00 mennessä osoitteeseen helsinki.kirjaamo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).

Hakemuksen liitteessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- Yrityksen nimi, osoite, yhteyshenkilö, yhteystiedot ja y-tunnus
- Vuokrattavan kohteen nimi
- Kohteen diaarinumero: HEL 2023-013275
- Selvitys aiemmasta toiminnasta ja kokemuksesta ravintola-alalta
- Uskottava ko. kohteen liiketoimintasuunnitelma
- Vapaamuotoinen suunnitelma ravintolatoiminnasta ko. kohteessa sisältäen esimerkkejä tarjoilusta huomioiden kasvisruokavaihtoehdot sekä sesonki-, luomu- ja reilun kaupan tuotteiden käyttö. Mukana tulee olla myös esimerkki viikon lounaslistasta.