Kulttuuritila Merirastissa avautuva näyttely kokoaa yhteen lähialueen taidetta

Meri-Rastilassa Kulttuuritila Merirastissa avautuva näyttely kokoaa yhteen yli 20 paikallista taiteilijaa. Näyttely on avoinna 27. lokakuuta saakka.
Meri-Rastilassa kulttuuritila Meri-Rastissa avautuu näyttely, jossa on esillä paikallisten taiteilijoiden teoksia.  Kuva: Sami Perttilä
Meri-Rastilassa kulttuuritila Meri-Rastissa avautuu näyttely, jossa on esillä paikallisten taiteilijoiden teoksia. Kuva: Sami Perttilä

Kulttuuritila Meri-Rastissa avautuu Meri-Rasti pop up 24-näyttely torstaina 12. syyskuuta klo 17-19 osoitteessa Jaluspolku 3.  

Näyttely kokoaa yhteen laajan valikoiman lähialueen eri taiteen ammattilaisia sekä harrastelijoita ja se on toteutettu yhteistyössä Meri-Rastilan ja Vuosaaren kuvataiteilijoiden kanssa. Mukana on yli 20 paikallista taiteilijaa.  

Kulttuuritila Merirastin toiminnan aikana Story Sharing Universum -työryhmä on haastatellut kaupunkilaisia heidän ajatuksistaan, toiveistaan ja unelmistaan liittyen Meri-Rastilaan ja liittyen elämään yleensä. Näistä ajatuksista on syntynyt näyttelyssä esillä olevaa videotaidetta.

Haastattelut on toteutettu yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Prosessia, keskusteluja ja haastatteluja tullaan jatkamaan Kulttuuritila Merirastissa myös tulevaisuudessa. Prosessimainen Meri-Rastilan videogalleria kehittyy ja laajenee tulevien keskustelujen ja haastattelujen myötä.  
 
Näyttely on avoinna 12.9-27.10, keskiviikosta torstaihin klo 13-17 ja sunnuntaisin klo 12-16.  

Taidetta ja kulttuuria yhdessä asukkaiden kanssa

Vuotalo vuokrasi Meri-Rastilan torin laidalla sijaitsevan purkuluvan saaneen Merirasti-kappelin syyskuussa 2023 Teatteritalo Universumin Story Sharing Universum -projektille ja yhdessä he perustivat Pop-Up Kulttuuritila Merirastin. Elokuussa 2024 kaupunki lunasti rakennuksen itselleen.  

Story Sharing Universumin ja Kulttuuritila Merirastin toiminta Meri-Rastilassa on osa kaupunkiuudistushanketta, jonka tavoitteena on luoda turvallisia, viihtyisiä ja viipymään kutsuvia tiloja kaupunkilaisten käyttöön taiteen ja kulttuurin keinoin. Kulttuuritilassa toteutetaan monenlaista toimintaa yhteistyössä paikallisten asukkaiden, järjestöjen sekä Helsingin kaupungin, ja monien muiden toimijoiden kanssa.

Kaupunkiuudistus on Helsingin tapa ehkäistä alueellista eriytymistä. Kehitämme kaupunkiuudistusalueita ottamalla huomioon alueiden omaleimaisuuden.

Sinua voisi kiinnostaa

Pekka Kauhanen ei itse halunnut selittää teoksiaan liiaksi, vaan rohkaisi mieluummin yleisöä tekemään niistä omat tulkintansa.  Kuvassa Litistynyt houkka -teos. Kuva: HAM / Maija Toivanen

Kalasataman Sompasaareen kaksi uutta julkista taideteosta

Julkaistu:
Kaikille avoimessa Kulttuuria kaikille – miten se tehdään? seminaarissa keskustellaan taiteen ja kulttuurin yhdenvertaisuudesta. Kuva: Juha Valkeajoki

Kulttuuria lähiöihin – miten se tehdään?

Julkaistu:
Parhaillaan Päivi Raivio tekee kulttuurikeskus Vuotalon tilauksesta paikkamuotoilun projektia runsaan 5 000 asukkaan Meri-Rastilaan. Meri-Rastila on yksi kaupunkiuudistusalueista.  Kuva: Katja Tähjä

Kaupunkimuotoilulla viihtyisyyttä ja kohtaamisen paikkoja

Julkaistu: