Linnankoskenpuiston ja Museon puiston remontit alkavat elokuussa – lapsille tulossa uudet leikkivälineet

Töölössä sijaitsevissa Linnankoskenpuistossa ja Museon puistossa on alkamassa peruskorjausurakat, joissa puistojen toimintoja laajennetaan ja jäsennellään uudelleen. Urakat sisältävät leikkivälineiden uusimisen sekä erillisten leikkialueiden rakentamisen pienille ja isoille lapsille.
Havainnekuva Linnankoskenpuistosta peruskorjauksen jälkeen.  Kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy
Havainnekuva Linnankoskenpuistosta peruskorjauksen jälkeen. Kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy

Linnankoskenpuiston peruskorjaus sisältää leikkipaikkojen peruskorjauksen ja kalustuksen lisäksi kiveyksen ja istutusalueiden uusimisen. Puiston leikkipaikat uusitaan nykyisille paikoilleen, mutta niitä laajennetaan. Samalla pienet ja isot lapset saavat omat leikkialueensa. Puistoon rakennetaan myös maanalainen hiekkasiilo sekä uusitaan vesihuoltolinjoja, salaojitusta ja valaistusta. 

Urakka käynnistyy elokuun toisella viikolla ja kestää heinäkuun 2025 loppuun. Osia puistosta, kuten pienten lasten leikkialue, avataan kuitenkin jo vuoden 2024 puolella.

Museon puiston remontti käynnistyy elokuun puolivälin jälkeen

Museon puiston remontti alkaa elokuun puolenvälin jälkeen ja kestää loppukevääseen 2025, mutta leikkipaikan on tarkoitus valmistua kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Kuten Linnankoskenpuistossa, myös Museon puistossa leikkipaikan leikkitoiminnot järjestellään uudelleen ja leikkivälineet uusitaan sekä niitä monipuolistetaan. Leikkipaikan luoteiskulmaan rakennetaan aidattu alue pienille lapsille. Puistoon on tulossa myös oleskeluun sopivia puutasoja ja istuskeluryhmiä.

Puistot ovat kokonaan poissa käytöstä, kunnes kuluvan vuoden aikana valmistuvat osiot saadaan valmiiksi. Linnankoskenkadulta otetaan arviolta neljä pysäköintipaikkaa työmaatien käyttöön.

Linnankoskenpuistossa urakoitsijana toimii VRJ Etelä-Suomi Oy. Museon puistossa urakoi Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.