Leikkipuisto Maunulassa pääsee leikkimään entistä monipuolisemmin – puiston peruskorjaus valmistui

Leikkipuisto Maunulan reilun vuoden kestänyt peruskorjaus valmistui heinäkuun lopussa. Puistoon on valmistunut koripallokenttä ja jalkapallokenttä jo aiemmin käyttöön otettujen leikkialueiden lisäksi. Myös skeittipaikkaa on laajennettu.
Seikkailumetsäteemaisessa leikkipuisto Maunulassa voi perinteisten leikkien lisäksi skeitata, harrastaa erilaisia palloilulajeja sekä frisbeegolfata.  Kuva: Tea Karjalainen
Seikkailumetsäteemaisessa leikkipuisto Maunulassa voi perinteisten leikkien lisäksi skeitata, harrastaa erilaisia palloilulajeja sekä frisbeegolfata. Kuva: Tea Karjalainen

Seikkailumetsäteemainen leikkipuisto on edelleen jaettu isojen ja pienten lasten leikkialueisiin. Pienten aluetta ympäröi asfalttinen polkupyöräilyrata tiemerkintöineen. Aidatulla alueella on myös pieni sählykenttä.

Frisbeegolfia ja vesileikkejä

Uusia leikkitoimintoja puistossa ovat esimerkiksi kiipeiltävät tekonurmikummut, verkkokiipeilyteline sekä trampoliinit. Isommat lapset ja aikuiset voivat hyödyntää ulkokuntoilupaikkaa.

Tekemistä kaikenikäisille löytyy lisäksi puiston pohjoisosasta, jossa on kolme harjoittelukoria frisbeegolfille. Kesähelteellä aikaa voi viettää kahluualtaalla, jonka ympärille on sijoitettu puisia aurinkotuoleja.

Suunnittelussa kuunneltiin asukkaiden toiveita

Peruskorjaus tehtiin kahdessa osassa, joista ensimmäinen valmistui loppusyksystä 2023. Ensimmäisen vaiheen aikana leikkipuistossa uusittiin leikkivälineitä, kalusteita, kasvillisuutta, puiston valaistus sekä korjattiin kahluuallas.

Osoitteessa Kuusikkotie 2a sijaitseva leikkipuisto on edellisen kerran peruskorjattu vuonna 1998. Ennen uuden peruskorjauksen suunnittelun alkamista asukkailta kerättiin toiveita puiston kehittämiseksi.