Löydä mielekästä tekemistä: Liikkumista ja kulttuurielämyksiä ikäihmisten syksyyn

Ikäihmisille on tulevana syksynä tarjolla lukuisia mahdollisuuksia lähteä liikkeelle, harrastaa ja nauttia kulttuurista omassa kotikaupungissa. Kiinnostaisiko sinua vaikkapa vesijumppa tai Seniorisäpinät? Laajasta kurssitarjonnasta löytyy jokaiselle sopivin tapa liikkua. Eri puolilla kaupunkia sijaitsevat kulttuurikeskukset, museot ja kirjastot toivottavat ikäihmiset tervetulleiksi nauttimaan elämyksistä ja viihtymään – omatoimisesti tai yhdessä ystävän kanssa.
Liikuntakurssi-ilmoittautumiset alkavat porrastetusti maanantaina 12.8.24. Kuva: simelius simelius
Liikuntakurssi-ilmoittautumiset alkavat porrastetusti maanantaina 12.8.24. Kuva: simelius simelius

Liikuntapalvelujen kurssi-ilmoittautumiset starttaavat porrastetusti maanantaina 12. elokuuta 2024, ja kurssit käynnistyvät syyskuun alussa. Tarjolla on muun muassa ikääntyneille suunnattuja vesijumppia, ryhmäliikuntaa, kuntosalikursseja sekä Seniorisäpinöitä, joissa pääsee kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja matalalla kynnyksellä. Palvelut ovat edullisia tai jopa maksuttomia, ja yli 64-vuotiaat saavat työikäisten kurssitoiminnan tuotteet ja palvelut puolen hintaan. Sopivia kursseja on niin liikuntaa aloitteleville kuin aktiivisemmillekin liikkujille.

Eri puolilla Helsinkiä toimivat kulttuurikeskukset ovat syksyllä tulvillaan tapahtumia, esityksiä, konsertteja, näyttelyitä ja työpajoja. Esimerkiksi Kanneltalossa järjestetään taidejumppia ja Maunula-talossa discoillaan porukalla. Elokuvien maailmaan pääsee heittäytymään esimerkiksi Malmitalolla ja Caisassa. 38 kirjastoa toimii puolestaan kaupunkilaisten yhteisinä olohuoneina, joihin on mukava poiketa lukemaan lehtiä, tapaamaan muita naapuruston asukkaita tai vaikkapa neulomaan tarinoita kuunnellen.  

”Haluamme tarjota ikäihmisille erilaisia tapoja liikkua, kokea elämyksiä ja löytää seuraa muista samassa elämäntilanteessa olevista kaupunkilaisista. Monet palveluistamme ovat maksuttomia tai edullisia, ja niiden pariin on helppo tulla kävellen tai julkisilla liikennevälineillä. Jos lähteminen tuntuu vaikealta tai sopivaa tekemistä on hankala löytää, tarjoavat Liikuntaluuri-palvelu ja Seniori-info apua. Kulttuurikaveri-toiminnan piiriin on myös helppo hakeutua ja löytää sen kautta seuraa mieluisaan kulttuurielämykseen”, kertoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Juha Ahonen.

"Jokainen hetki uusien asioiden parissa lisää iloa ja aktiivisuutta arkeen. Toivotan ikäihmiset lämpimästi tervetulleiksi liikkumaan ja harrastamaan – uskon, että jokaiselle löytyy tekemistä, joka piristää mieltä”, hän lisää.

Palvelut kootusti uudessa esitteessä – painettuna ja diginä

Ikääntyneille suunnatut liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä paljon muuta ajankohtaista tärkeine yhteystietoineen on koottu painettuun esitteeseen, joka julkaistaan keskiviikkona 7. elokuuta 2024 ilmestyvän Helsingin Uutisten välissä (sekä paperi- että näköislehti). Tämän lisäksi esite on jaossa 8.8. alkaen eri puolilla Helsinkiä mm. seuraavissa paikoissa:

  • Helsingin kirjastot 
  • Kaupungin suurimmat liikuntapaikat: Töölön kisahalli, Liikuntamylly, Pirkkolan ja Itäkeskuksen uimahallit ja Uimastadion
  • Kulttuurikeskukset: Stoa, Malmitalo, Kanneltalo, Maunula-talo, Vuotalo, Caisa
  • Helsingin kaupungin terveysasemat ja palvelukeskukset