Maksukattoa kerryttäviä maksuja aiempaa enemmän

Maksukaton ylittymisen jälkeen maksukattoon sisältyvät palvelut ovat asiakkaille maksuttomia kalenterivuoden loppuun asti.
Pariskunta.

Sosiaali- ja terveyspalveluista perittäville asiakasmaksuille on säädetty vuosittainen maksukatto, joka vuonna 2022 on 692 euroa. Maksukaton ylittymisen jälkeen maksukattoon sisältyvät palvelut ovat asiakkaille maksuttomia kalenterivuoden loppuun asti. Tästä poikkeuksena on lyhytaikainen laitoshoito.

Maksukattoa kerryttävät vuodesta 2022 myös

  • suun ja hampaiden tutkimus ja hoito (pois lukien hammastekniset kulut kuten proteeseista, purentakiskoista, oikomiskojeista tai uniapneakiskoista aiheutuvat kulut)
  • perusterveydenhuollon suun ja leukojen erikoissairaanhoidon hoitotoimenpiteet
  • terveydenhuollon ammattihenkilön antama fysioterapia, neuropsykologinen kuntoutus, ravitsemusterapia, puheterapia, toimintaterapia ja jalkojenhoito
  • tilapäinen kotisairaanhoito ja tilapäinen kotisairaalahoito
  • edellä mainitut palvelut etäyhteyksillä annettuina
  • toimeentulotuesta maksetut asiakasmaksut

Maksukaton ylittymisen seuranta on asiakkaan tehtävä. Jos maksukatto ylittyy Helsingin kaupungin lähettämien laskujen kohdalla, kannattaa ottaa yhteyttä Helsingin taloushallintopalveluun, p. 09 310 25300 (ma–pe 9–15) tai talpa.maksukatto(at)hel.fi.

Maksukaton laskenta aloitetaan asiakkaan yhteydenoton perusteella. Jos asiakkaalta on laskutettu liikaa, laskutus oikaistaan ja liikaa maksetut eurot palautetaan.

Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen maksut eivät kerrytä maksukattoa. Myöskään palvelusetelin omavastuuosuus ei kerrytä maksukattoa.

Lisätietoa maksukatosta. 

Kuva: Adobe Stock

Uutista päivitetty 24.2.2022 klo 11:50. Lisätty sanat 'pois lukien' kohtaan: 'suun ja hampaiden tutkimus ja hoito (pois lukien hammastekniset kulut kuten proteeseista, purentakiskoista, oikomiskojeista tai uniapneakiskoista aiheutuvat kulut)'.