Marian alueen työt vaikuttavat kulkemiseen Baanalla

Marian alueella on aloitettu jalankulku- ja pyöräilysillan rakentaminen sekä Baanan eteläpään uudelleenjärjestely. Työt vaikuttavat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkemiseen Baanalla. Muutoksista ilmoitetaan päiväkohtaisesti.
Baanalla pääsee kulkemaan entisen Marian sairaalan kohdalla turvallisesti, vaikka ympäristö onkin työmaana. Kuva: Esa-Pekka Nikulin
Baanalla pääsee kulkemaan entisen Marian sairaalan kohdalla turvallisesti, vaikka ympäristö onkin työmaana. Kuva: Esa-Pekka Nikulin

Työmaan vuoksi jalankulku ja pyöräily on ohjattu toistaiseksi kulkemaan Baanan länsipuolelle. Läpikulku Baanalla on mahdollista koko urakan ajan, mutta reittimuutokset jatkuvat työn etenemisen mukaan arviolta lokakuun loppuun saakka. Muutoksista tiedotetaan opastein.

Kallioporaukset hiljenevät toistaiseksi

Lastenkodinkadun länsipäähän rakennettavan sillan työt ovat edenneet. Kallioporaus, joka on aiheuttanut meluhaittaa, on nyt hiljentynyt kyseisen työvaiheen valmistuttua.

Viime viikolla tehtiin myös kallion louhintaa Marian puiston puolella. Louhinta jatkuu Auroranlinnan suuntaan, kun rakennuksen purkutyöt valmistuvat. Auroranlinnan kohdalta pohjoiseen tukimuurin pohjarakenteet ovat valmistuneet, ja tällä viikolla aloitetaan antureiden raudoitus.

Lähialueella on käynnistynyt myös Lapinlahdenkadun ylikulkusillan kunnostaminen, joka vaikuttaa alueen liikenteeseen. Poikkeavista liikennejärjestelyistä ilmoitetaan opastein.