Midnight Run Helsinki vaikuttaa liikenteeseen keskustassa lauantai-iltana

Tapahtuma-alueena toimii Senaatintori, jossa on juoksureitin lähtö ja maali.
Juoksijoita pimeällä kadulla aikaisemmassa Midnight Run -tapahtumassa.

Tapahtuma vaikuttaa liikenteeseen lauantai-iltana 10. syyskuuta kello 18–23. Tapahtuma-alueena toimii Senaatintori, jossa on juoksureitin lähtö ja maali.

Poikkeusjärjestelyt vaikuttavat liikenteeseen Senaatintorin välittömässä läheisyydessä kello 18.00–23.30 ja juoksureitin varrella klo 21.00–23.00. Poikkeusjärjestelyt hoidetaan liikenteenohjauslaitteiden ja liikenteenohjaajien avulla.

Lähtöryhmät lähtevät matkaan Senaatintorilta viiden minuutin välein klo 21.00–21.30.

Juoksureitti etenee seuraavasti: Senaatintori-Unioninkatu-Tähtitorninmäki-Neitsytpolku-Meripuisto-Puistokatu-Iso Puistotie-Ehrenströmintie-Eteläranta-Kauppatori-Katajanokanlaituri-Kanavakatu-Puolipäivänkatu-Merisotilaantori-Laivastopuisto-Laivastokatu-Satamakatu-Pohjoisranta-Kirkkokatu-Mariankatu-Hallituskatu-Senaatintori

Kartta reitistä

Moottoriajoneuvot:

  • Pohjois- ja Eteläesplanadi osittain suljettu liikenteeltä klo 20.55–21.30. Liikennettä päästetään ylittämään Unioninkatua lähtöryhmien välissä. Lähdöt 5 minuutin välein klo 21.00–21.30.
  • Neitsytpolku suljettu liikenteeltä klo 21.00 – n. 21.45, jolloin liikenne ei pääse myöskään katua ylittämään. Laivasillankatu auki liikenteelle Kauppatorin suuntaan koko tapahtuman ajan.
  • Katajanokalla reitin kadut suljettu klo 21.15 – n. 22.45. Liikennejärjestelyjen avulla mahdollistetaan autoilijoille radan ylitys Kanavakatua ja Satamakatua pitkin. Näin mahdollista autolla päästä Katajanokan kärkeen, ja sieltä pois.
  • Pohjoisrannassa toteutetaan liikennejärjestely (sulku) klo 21 – n. 23.00.  Tässä käytetään vaihdellen kaksi eri juoksureittiä Pohjoisrannan ylitykseen. Näin saadaan liikennettä päästettyä läpi muutaman minuutin viiveellä kumpaankin suuntaan. Pohjoisesta keskustan suuntaan tuleva liikenne voi myös hyödyntää Liisankatua, ja ohittaa tapahtuma-alue Kaisaniemen kautta.

Joukkoliikenne:

Polkupyörät:

  • Pyörätiet Meripuistossa ja Merisatamanrannassa on suljettu klo 21 – n. 21.45 ja Ehrenströmintiellä, Laivasillankadulla ja Etelärannassa klo 21 – n. 22.15 (väli Iso Puistotie – Kauppatori)
  • Pyörätie Pohjoisrannassa on suljettu klo 21 – n. 23:00 (väli Kanavakatu – Kirkkokatu)

Jalankulkijat:

  • Kävelytiet Meripuistossa ja Merisatamanrannassa on suljettu klo 21 – n. 21:45 ja Ehrenströmintiellä, Laivasillankadulla ja Etelärannassa klo 21 – n. 22.15 (väli Iso Puistotie – Kauppatori)
  • Kävelytie Pohjoisrannassa on suljettu klo 21 – n. 23.00 (väli Kanavakatu – Kirkkokatu)
  • Muilla juoksureittien alueella olevilla kävelyteillä pystyy liikkumaan varovaisuutta noudattaen, ellei liikenteenohjaaja estä sitä.

Lisätietoja juoksusta tapahtuman verkkosivuilla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Partners

Uutista päivitetty 9.9., lisätty HSL:n uutinen raitiolinjojen poikkeusreitestä.