Näin Honkasuolla rakennetaan vuonna 2023 – uusi päiväkoti valmistumassa kesällä

Honkasuo on Helsingin suurin uusi puurakentamisalue, jossa on valmistuttuaan koteja noin 2 000 asukkaalle.
Honkasuon asuinalue on tunnettu puurakentamisesta. Kuva: Sakari Röyskö
Honkasuon asuinalue on tunnettu puurakentamisesta. Kuva: Sakari Röyskö

Uusien asuntojen rakentaminen on parhaillaan käynnissä Haapaperhosentien ja Neitoperhosentien varrella. Myös Naapurinpellontie 20–22:n asuntorakentaminen käynnistyy vielä vuonna 2023. Honkasuontien asuntorakentaminen alkaa näillä näkymin ensi vuoden aikana.

Asukkaiden kovasti odottama Päiväkoti Honkasuo valmistuu kesällä 2023. Kyseessä on alueen ensimmäinen julkinen palvelurakennus, ja se tarjoaa varhaiskasvatuspaikan noin 150 lapselle. Varhaiskasvatuspaikkojen lisäämisellä Honkasuon alueelle pyritään mahdollistamaan paikan tarjoaminen läheltä perheen kotia.

Katujen rakentaminen jatkuu

Alueen katuja päästään viimeistelemään sitä mukaan, kun rakennuskohteet valmistuvat. Tämän vuoden aikana viimeistellään ainakin Haapaperhosen tie sekä Leirikuja ja Perhosenkierron jalkakäytävä rakennetaan valmistuneiden tonttien kohdalla. Myös Nopsasiiventietä ja Hopeatäpläntietä rakennetaan vuonna 2023.

Perhosniityn itäpuolen viheralueen toteutus jatkuu tänä vuonna ja valmistuu vuoden 2024 aikana. Keltaperhosenkaaren ja -polun suunnittelu alkaa tämän vuoden aikana.

Kokonaisuudessaan Honkasuon ”puutalojen kaupunkikylä” valmistuu 2020-luvun aikana.