Palvelukeskukset aukeavat tiistaina 1. maaliskuuta

Helsingin palvelukeskukset avaavat ovensa kaikille asiakkailleen tiistaina 1.3.Samalla aukeavat kaikki palvelukeskusten kaikille avoimet palvelut, kuten kuntosal
Henkilö tekee liikuntaharjoitteita Kontulan palvelukeskuksessa

Helsingin palvelukeskukset avaavat ovensa kaikille asiakkailleen tiistaina 1.3. Samalla aukeavat kaikki palvelukeskusten kaikille avoimet palvelut, kuten kuntosalitoiminta, ravintolapalvelut ja ryhmätoiminta. Myös seniorikeskusten päivätoiminta käynnistyy maaliskuun 1. päivä. 

Palvelukeskuksissa saattaa toiminnan käynnistyessä olla poikkeamia sekä alkuun pientä ruuhkaa pitkän sulun jälkeen. Toiminta pyritään saamaan normaaliksi mahdollisimman pian.

Suojautumisohjeita toivotaan yhtä noudatettavan

Kaikkien asiakkaiden toivotaan edelleen noudattavan voimassa olevia suojautumisohjeita, kuten käyttävän kasvomaskia ja huolehtivan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Näin varmistetaan, että kaikkien palvelukeskuskäynnit ovat turvallisia.

— Käynti palvelukeskuksessa täytyy siinä tapauksessa jättää väliin, jos asiakkaalla on koronavirukseen viittaavia oireita, pieniäkään sellaisia. On erittäin tärkeää, että palvelukeskuksissa ei vierailla sairaana, palvelualueen johtaja Maritta Haavisto muistuttaa.  

Palvelukeskusten tiloissa huolehditaan edelleen riittävien turvavälien toteutumisesta. Tiloja ja pintoja puhdistetaan tehostetusti.

Lisätietoa palveluista voi kysyä oman palvelukeskuksen neuvonnasta.

Palvelukeskusten yhteystiedot

Palvelukeskukset ovat avoimia
kohtaamispaikkoja, jotka tukevat kotona asumista, edistävät hyvinvointia ja
lievittävät yksinäisyyden kokemuksia. Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille
eläkeläisille ja työttömille. Palvelukeskuksista saat sosiaaliohjaajan
palveluohjausta ja -neuvontaa, voit osallistua vertaistuelliseen
ryhmätoimintaan, harrastustoimintaan, erilaisiin tilaisuuksiin, retkille tai toimia
vapaaehtoisena. Palvelukeskusten
ravintolat ja kahvilat ovat avoimia kaikille.

Kuva: Oona Kunnasniemi