Palvelukeskus Helsingin Olli-Pekka Kling on valittu vuoden turvallisuuspäälliköksi

FSA (Finnish Security Awards) palkitsi Palvelukeskus Helsingin turvallisuuspäällikkö Olli-Pekka Klingin vuoden 2021 turvallisuuspäällikkönä.
Palvelukeskus Helsingin turvallisuuspäällikkö Olli-Pekka Kling Finnish security Awards -palkintogaalassa.

FSA (Finnish Security Awards) palkitsi Palvelukeskus Helsingin turvallisuuspäällikkö Olli-Pekka Klingin vuoden 2021 turvallisuuspäällikkönä. Palkinnon valintakriteerinä olivat pitkäjänteinen ja ansiokas ura turvallisuuden ja riskienhallinnan saralla.

Kling on toiminut 35-vuotisen turvallisuusuransa aikana niin yksityisen turvallisuusalan kuin kansainvälisten pörssiyhtiöidenkin palveluksessa. Näissä tehtävissä hän on luonut laajan verkoston alan sidosryhmiin ja eri viranomaisiin. Viimeiset 11 vuotta Kling on työskennellyt Palvelukeskus Helsingin turvallisuuspäällikkönä vastaten turvallisuus ja riskienhallinnan, valmiuden ja varautumisen sekä työsuojelun vastuullisista tehtävistä.

- Otan tunnustuksen nöyrin mielin ja kiitollisena vastaan. On kunnia kuulua maamme turvallisuuspäälliköiden ja -toimijoiden joukkoon, ja tuntuu hyvältä, että pitkäjänteistä turvallisuustyötä arvostetaan ja nostetaan esiin tällä tunnustuksella. Haluan välittää suuret kiitokset työnantajalleni Helsingin kaupungin Palvelukeskus Helsingille, joka on tukenut minua ja mahdollistanut keskittymiseni tärkeisiin turvallisuus- ja riskienhallintatoimiin, hän sanoo.

Palvelukeskus Helsingissä tuotetaan laajalti ruokapalveluja ja hoivapalveluja helsinkiläisille. Osa palveluista on ympärivuorokautisia. Turvallisuuteen panostaminen on palveluntuotannon kannalta ensisijaista.

- Palvelumme tavoittavat päivittäin jopa 100 000 helsinkiläistä, joten niiden on oltava sujuvia ja toimintavarmoja. Lisäksi meillä on kriisiajan velvoite tuottaa ruokapalveluja poikkeustilanteissa. Siksi ennakoiva turvallisuusajattelu on palveluissamme äärimmäisen tärkeää. Klingin rooli myös korona-ajan poikkeustilanteen hoitamisessa on ollut merkittävä ja on hienoa, että hän saa tunnustusta vuosien ansiokkaasta työstään, kiittelee vs. toimitusjohtaja Risto Paavola Palvelukeskus Helsingistä.

Finnish Security Awards -turvallisuuspalkinnot jakaa vuosittain Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti. Palkinnot jaettiin yhteistyössä lähes 30 organisaation kanssa. Palkintojenjakogaala järjestettiin Helsingissä Astoria salissa 3.11.2021.

Vuoden turvallisuuspäällikkö -palkinto jaetaan ansioituneelle Suomessa tai Suomesta käsin toimivalle esimiehelle, joka on määrätietoisesti ja menestyksellisesti tehnyt turvallisuustyötä millä tahansa turvallisuuden tai riskienhallinnan osa-alueella. Palkinnon saajan päätti yhdeksänhenkinen alan asiantuntijoista koostuva raati.