Pitäjänmäen nuorisotilan seinissä ja rakenteissa havaittu halkeamia – nuorisotalo ja kirjasto suljettu tilapäisesti

Pitäjänmäen nuorisotilan seinissä ja rakenteissa on havaittu halkeamia. Nuorisotalo ja kirjasto ovat suljettu, kunnes on arvioitu ovatko tilat turvalliset.

Pitäjänmäen nuorisotilan seinissä ja rakenteissa on havaittu halkeamia. Torstaina tehdyn ensiarvion perusteella halkeamat ovat sen verran poikkeuksellisia, että nuorisotalo ja sen vieressä sijaitseva kirjasto jouduttiin sulkemaan, kunnes vaurioiden laajuus saadaan arvioitua tarkemmin.

Kaupunkiympäristön toimiala on tilannut paikalle rakennussuunnitteluun erikoistuneen asiantuntijan, joka arvioi maanantaina pystytäänkö tiloja käyttämään turvallisesti ennen tarkempien tutkimuksien ja siinä ehdotettujen toimenpiteiden valmistumista. Todennäköinen syy halkeamille on katolla ollut lumikuorma, joka tullaan poistamaan kokonaisuudessaan välittömästi. Nuorisotalolle ja kirjastolle tiedotetaan tilojen käytön jatkosta heti, kun tilanne on saatu arvioitua.

Samassa rakennuksessa sijaitsevan Pitäjänmäen peruskoulun rakenne on erilainen, eikä siinä ole havaittu muutoksia. Samalla tontilla sijaitsee Päiväkoti Mestarin paviljonkirakennus. Peruskoulu ja päiväkoti pystyvät jatkamaan toimintaansa normaalisti.

Nuorisotalo ja kirjasto suljettiin välittömästi kun halkeamat havaittiin, eikä tilanteesta syntynyt vaaraa tilojen käyttäjille tai henkilökunnalle.