Ravintola Kaisaniemi saamassa uuden omistajan - porvoolainen Tee- ja kahvihuone Helmi entisöi tilat vanhaan loistoonsa

Ravintola Kaisaniemeä ollaan myymässä. Uusi omistaja on porvoolainen perheyritys, jolla on kokemusta vastaavanlaisten kohteiden entisöinnistä.
Ravintola Kaisaniemen rakennus ja piha-alue tieltä kuvattuna.

Tee- ja kahvihuone Helmi on toiminut vuodesta 1983 Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevassa 1700-luvulla rakennetussa puutalossa. Lisäksi perheyritys on entisöinyt Loviisan Kappelin.

Suojeltu ravintola Kaisaniemi on huonokuntoinen, ja vaatii merkittäviä korjauksia. Rakennus myyntiin tarjouskilpailulla. Tee- ja kahvihuone Helmen tarjouksessa huomioitiin parhaiten kaavan käyttötarkoitus, ja heillä on kokemusta ennallistamisesta ja liiketoiminnasta vastaavissa historiallisissa tiloissa. Helmen esittämä merkittävien korjaustöiden rahoitussuunnitelma, aikataulu, taloudelliset edellytykset ja rahoitus ovat kunnossa.

”Kaisaniemen tarina on samanlainen kuin restauroimamme Loviisan Kappelin. 1800-luvun puolivälissä rakennettuja viihtymiskeitaita, keskellä kaunista puistoa veden äärellä. Muutos on perusteellinen – työ on pitkäkestoista ja kallista. Tulemme järjestämään Kaisaniemessä lehdistötilaisuuden heti, kun kaupantekoprosessi on valmis. Restauroinnin aikana on monia eri vaiheita, johon tarvitaan alan ammattilaisia. Avajaispäivää emme lupaa, vanhojen talojen restauroinnista kokeneina. Kaisaniemen valmistuessa luvassa on herkuttelua kaikilla aisteilla, historian keskellä – nykypäivän elementeillä”, kertoo Helmen restaurointimaalarimestari Airi Kallio.

Rakennus on ollut tyhjillään helmikuusta 2019. Kaupunki on päättänyt myydä rakennukset, joilla sillä ei ole käyttöä omissa palveluissaan. Myyntihinnaksi tulee 200 000 euroa. Maa-alue jää kaupungin omistukseen.