Saukkotarhan remontti on ohi - saukot palasivat Korkeasaareen

Saukot ovat palanneet Korkeasaareen lähes kahden vuoden tauon jälkeen, kun saukkotarhan parannustyö valmistui.

Saukot ovat palanneet Korkeasaareen lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Saukkotarhan parannustyö valmistui ja saukkopariskunta pääsi muuttamaan uuteen kotiinsa. Uusi allas pääsi heti saukkojen suosioon.

Ensimmäisenä saukkotarhaan pääsi kaksivuotias saukkonaaras. Takatarhassa aralta vaikuttanut eläin riehaantui uudesta kodistaan. 1,5-vuotias uros suhtautui maisemanvaihtoon varauksellisemmin, mutta myöhemmin sekin nähtiin uteliaana uudella reviirillään ja kierimässä nautiskellen vedessä.

Vierailijoille näkyvin uudistus on, että saukkojen vedenalaisia leikkejä voi katsella altaan isojen läpinäkyvien seinien takaa. Saukkojen rauhallisen kotiutumisen takaamiseksi allasseinän edusta on vielä aidoin suojattu, mutta näkymä tarhaan on jo nyt aiempaa avarampi.

Saukkotarhan remontin yhteydessä uusittiin myös viereiset vesikkotarhat. Niihin odotetaan uusia asukkaita Tallinnan eläintarhasta, jossa vesikon suojeluohjelmaa johdetaan.

Korkeasaaren nuoret saukot ovat syntyneet eläintarhoissa Ruotsissa ja Sveitsissä ja lajin suojeluohjelman koordinaattori on valinnut ne sopivaksi lisääntyväksi pariksi.

Saukot tuotiin Suomeen vuodenvaihteessa, kun eläintarha oli suljettu, ja pari on kevään ajan tutustunut toisiinsa takatarhassa, jossa ne näkivät päivittäin vain eläintenhoitajia. Siksi siirto Kissalaakson kesähulinaan oli iso muutos ja siihen varauduttiin aitaamalla saukkotarhan ympärille rauhallista tilaa.

Saukko (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)viihtyy virtaavien vesien äärellä ja pyydystää ravintonsa sulavasti vedessä sukellellen. Suomessa saukon tilanne on hyvä, mutta muualla Euroopassa laji on hävinnyt monilta elinalueiltaan ihmisen toiminnan seurauksena ja maailmanlaajuisesti kanta on laskussa. Eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelman tavoitteena on kasvattaa elinvoimainen saukkojen tarhakanta. 

Ohjeet turvalliseen vierailuun Korkeasaaressa

Korkeasaaressa riittää tilaa ulkoiluun hyvin. Kaikkia vierailijoita pyydetään huolehtimaan omalta osaltaan turvaväleistä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan sisätiloissa. 

Vierailun saapumisaikaa ei tarvitse toistaiseksi varata ennakkoon. Mikäli tartuntatilanne huononee ja yleisiä rajoituksia lisätään, sisäänpääsyä rajoitetaan. 

Eläintaloista Amazonia, Hämärä ja Borealia pidetään edelleen suljettuna koronaturvallisuuden vuoksi.

Lisää aiheesta:

Korkeasaari(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Korkeasaari