Sinustako sijaisperhe, vastaanottoperhe tai tukiperhe? Tervetuloa webinaariin 17.2.

Helsingin, Espoon ja Vantaan perhehoidot järjestävät webinaarin tuki-, vastaanotto- ja sijaisperhetoiminnasta kiinnostuneille torstaina 17.2. klo 17.30.
Perhe ulkoilee talvella.

Helsingin, Espoon ja Vantaan perhehoidot järjestävät webinaarin tuki-, vastaanotto- ja sijaisperhetoiminnasta kiinnostuneille torstaina 17.2. klo 17.30.

Webinaarissa ovat esillä kaikki edellä mainitut toiminnot ja kokemusasiantuntijat kertovat omakohtaisia kokemuksia. Webinaarin lopuksi on kysy meiltä -osio, jossa kuulijat voivat esittää kysymyksiä chatin kautta kaikista toiminnoista. Kokemusasiantuntijat ja kaupunkien työntekijät vastaavat niihin.

Sijaisperheessä lapsi asuu niin kauan kuin tarve vaatii, aina aikuisuuteen asti. Sijaisvanhemmiksi haetaan tavallisia perheitä, joilla olisi aikaa ja kiinnostusta olla osa apua tarvitsevan lapsen elämää. Sijaisvanhemmuudesta voi alkaa elämän pituinen yhteinen matka.

Perheet käyvät ennakkovalmennuksen, jossa käydään läpi muun muassa yhteistyötä lapsen läheisten ja viranomaisten kanssa ja miten käsitellä sijoitetun lapsen kokemia menetyksiä. Valmennuksen jälkeen tehdään yhteinen päätös siitä, ryhtyykö perhe tehtävään. Perheet saavat hoitopalkkion ja kulukorvauksen tehtävästään. Jokainen perhehoitajaksi ryhtyvä saa lisäksi täydennyskoulutusta sekä moniammatillisen tukiverkoston.

Tukiperheessä lapsi yökyläilee säännöllisesti ennalta sovitun suunnitelman mukaisesti. Tukiperheissä tehdään tavallisia asioita, kuten ulkoillaan, harrastetaan ja satsataan mukavaan yhdessäoloon. Kun lapsi on vierailulla tukiperheessä, lapsen omat vanhemmat saavat tervetulleen lepohetken.

Vastaanottoperheeseen lapsi tulee silloin, kun lapsen perheessä on kriisi ja kotitilanne vaatii selvittelyä. Lapsi on perheessä muutamasta päivästä useaan kuukauteen. Toisen vanhemmista tulee olla kokopäiväisesti kotona lapsen kanssa.

Minustako sijaisvanhempi? -webinaari

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit hakevat yhdessä uusia sijaisvanhempia. Osallistu webinaariin torstaina 17.2.2022. Kokeneet sijais-, tuki- ja vastaanottoperheet kertovat omista kokemuksistaan. Teillä on mahdollisuus esittää heille sekä kaupunkien edustajille kysymyksiä.

Aika: 17.2.2022 klo 17.30–19.30

Ilmoittautumis- ja osallistumislinkki: https://webcasting.fi/hel/58G8wRD2/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kysy lisää: puh. 040 334 1423 / Helsingin perhehoito
Tervetuloa mukaan!