Sopraano Tuuli Lindeberg Musica nova Helsingin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi

Sopraano Tuuli Lindeberg on valittu Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalin taiteelliseksi johtajaksi kapellimestari André de Ridderin kauden päättyessä.
Sopraano Tuuli Lindeberg

Sopraano Tuuli Lindeberg on valittu Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalin taiteelliseksi johtajaksi kapellimestari André de Ridderin kauden päättyessä. Lindebergin suunnittelema festivaaliohjelma kuullaan seuraavassa Musica novassa alkuvuodesta 2023.

Lindeberg tunnetaan paitsi vanhan musiikin ja nykymusiikin esittäjänä myös tyyliasiantuntijana ja ohjelmasuunnittelijana. Aktiivisen esiintyjänuransa ohella Lindeberg opettaa omien erikoisalojensa laulumusiikkia Sibelius-Akatemiassa.

Musica novasta ei ole tulossa vokaalimusiikin festivaalia, kertoo Tuuli Lindeberg viitaten laulajataustaansa.
— Olen paitsi nykymusiikin ahkera esittäjä ja innokas puolestapuhuja, myös esittämisen retoriikkaan sekä draama- ja tekstianalyysiin hurahtanut muusikko ja laulaja. Vaikka olen taustaltani laulaja, Musica novasta ei ole tulossa vokaalimusiikin festivaalia. Ohjenuorani on yhä tarjota yleisölle nykymusiikin kattava kotimainen ajankohtaiskatsaus sekä ulkomaisia huippuvierailuja.

André de Ridder on toiminut Musica novan taiteellisena johtajana kolmen festivaalin ajan vuodesta 2017.
Olen erittäin kiitollinen tilaisuudesta rakentaa kolme hienoa festivaalia Helsingin musiikkiyhteisön kanssa. Nyt päättyvä Musica nova on ollut monin tavoin erityinen. Se on haastanut löytämään uusia tapoja kokea yhteyttä ja toisaalta alleviivannut nykymusiikin ja taiteen tärkeyttä. On ilo luovuttaa viestikapula Tuuli Lindebergille, jonka tunnen intohimoisena nykymusiikin edistäjänä ja loistavana muusikkona. Odotan innolla, että pääsen palaamaan Musica novan pariin yleisön roolissa, de Ridder sanoo.

Musica Nova Helsinki järjestetään joka toinen vuosi. Tänä vuonna festivaaliohjelma esitettiin pääosin verkossa, televisiossa ja radiossa. Suurinta osaa konserteista pääsee kokemaan tallenteina vielä eilen päättyneen festivaalin jälkeen.

Festivaalin pääjärjestäjinä toimivat Helsingin juhlaviikot, Helsingin kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Suomen kansallisooppera ja -baletti, Yleisradio ja Suomen Säveltäjät.

Lisää aiheesta
musicanova.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)