– Vanhemmuuden parissa työskentely on kiinnostanut minua aina. Ennen kuin aloin työskennellä Helsingin kaupungilla, minulla oli paljon kokemusta työstä lasten kanssa, ja minusta tuntui, että oli aika kasvattaa osaamistani vanhemmuudesta. Nykyiset työtehtäväni ovat vaihtelevia, ja jokainen perhe on ainutlaatuinen”, Hanh kertoo.
Sosiaaliohjauksen lisäksi Hanh on Nepsy-valmentaja, ja hän vetää vanhempainryhmiä. Nepsy-valmennuksessa tarjotaan tukea arkeen lapsille, joilla on neuropsykiatrinen diagnoosi, ja heidän vanhemmilleen.
– Parasta työssäni on, että saan melko itsenäisesti päättää, miltä työpäiväni näyttävät. Työhön kuuluu muun muassa asiakastapaamisia, dokumentointia ja aineiston tekemistä. Saan tavata päivittäin ihmisiä, jotka herättävät minussa ajatuksia ja intoa – sekä asiakkaita että muita ammattilaisia. Voin työskennellä etänä, mitä arvostan. Myös yhteenkuuluvuus muiden ruotsinkielisten ammattilaisten kanssa on tärkeää minulle.
Hanh on opiskellut sosionomiksi Arcadassa, minkä jälkeen hän suoritti sosiaalialan maisteriopinnot. Saman alan opiskelijoille hän antaa muutamia vinkkejä.
– Rakenna ammatillista verkostoasi jo opintojen ja harjoitteluiden aikana. Harjoittelusi ovat itsestäsi kiinni; mitä enemmän annat, sitä enemmän saat. Uskalla ottaa tilaa, kyseenalaistaa ja olla luova. Seuraa alasi kehitystä ja suuntauksia.