Squashin joukkueiden EM-kilpailut pelataan huhtikuun lopussa Mall of Triplassa

Squashin joukkueiden EM-kilpailut pelataan Helsingissä 26.-29.4.2023. Kilpailujen keskuspaikka ja pääkenttä ovat mielenkiintoisessa paikassa, sillä ottelut pelataan Pohjoismaiden suurimman kauppakeskuksen eli Pasilan Mall of Triplan Kulttuuriaukiolla.
Miko Äijänen (edessä) ja Olli Tuominen (takana) edustavat Suomea squashin EM-kilpailuissa.  Kuva: Jonas Tana
Miko Äijänen (edessä) ja Olli Tuominen (takana) edustavat Suomea squashin EM-kilpailuissa. Kuva: Jonas Tana

Mall of Triplassa pelataan lähes kaikki Suomen alkusarjaottelut, osa Suomen jatko-otteluista sekä kaikki loppuottelut. Triplan otteluihin myydään parhaille paikoille lippuja, mutta otteluja on mahdollista katsoa myös ilmaiseksi Mall of Triplan 5. kerroksen parvelta, tapahtuma-aukion portailta sekä kentän viereisestä pop-up -ravintolasta. Ravintolassa sijaitsee myös Helsingin kaupungin piste, jossa on aktivoivaa ohjelmaa sekä mahdollisuus kuulla Helsingin liikuntapalveluiden toiminnasta ja kesäkauden palveluista.

- Tapahtumat ja arvokisat ovat merkittäviä Helsingin elinvoiman ja vetovoimaisuuden rakentamisessa. Squashin EM-kisat ovatkin juuri sellainen tapahtuma, joille Helsinki haluaa olla hyvä isäntä. Arvokisat kauppakeskuksessa ovat myös hieno idea ja eittämättä ainutlaatuinen elämys. Nyt kaikilla helsinkiläisillä onkin hieno mahdollisuus tutustua huippusquashiin vaikka kauppareissun tai asioinnin yhteydessä, toteaa Helsingin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen.

Kilpailujen toinen pelipaikka on Talihalli Pitäjänmäessä, joka on perinteisempi sisäpalloiluhalli ja suomalaisen squashin keskus.

Suomi tavoittelee kisoista menestystä sekä miesten että naisten sarjoissa

Suomi pelaa sekä miehissä että naisissa kilpailujen 1-divisioonassa, eli yhdeksän parhaan maan joukossa. Kilpailuissa pelaa käytännössä koko Euroopan kärki. Kisoihin osallistuu yhteensä miehissä 21 ja naisissa 17 joukkuetta. Pelaajia Helsinkiin on saapumassa yhteensä noin 200.

Suomen naisten joukkue kohtaa alkulohkossaan Englannin, Ranskan, Saksan ja Sveitsin. Miesten vastustajat ovat Englanti, Saksa, Wales ja Unkari. Suomen joukkueen tavoitteena on selviytyminen naisten sarjassa neljän parhaan joukkoon. Miesten tavoitteena on paikka kuuden parhaan joukossa.

- Squashin EM-kisoissa Helsinki pääsee näyttämään parastaan sekä huippupelaajille että kisalähetyksiä ja pelaajien sometilejä seuraaville faneille ympäri maailman. Tuomme huippusquashin myös sinne missä ihmiset ovat, eli Mall of Triplaan, joka on yksi Pohjoismaiden vilkkaimmista kauppakeskuksista, liikenteen solmukohdista ja kohtaamispaikoista, iloitsee Suomen Squashliiton hallituksen puheenjohtaja Pete Saarnivaara.

Squash on lajina aidosti levittäytynyt ympäri maailmaa. Sitä pelataan maailman jokaisella mantereella yhtensä 188 maassa, ja lajin harrastajia on globaalisti noin 20 miljoonaa. Helsingin kaupunki ja Suomen squashliitto toivottavat katsojat tervetulleiksi huippusquashin pariin ja kokemaan ennennäkemätöntä arvokisatunnelmaa kauppakeskuksessa.