Studia Generaliassa perehdytään tutkittuun tietoon

Helsingin yliopiston avoimet Studia Generalia yleisöluennot käynnistyvät maaliskuun alussa kaikille tieteen ja oppimisen ystäville.
Suurennuslasi kallellaan ja keltainen lasinen maapallo.

Helsingin yliopiston avoimet Studia Generalia yleisöluennot käynnistyvät maaliskuun alussa kaikille tieteen ja oppimisen ystäville. Kevään luentosarjalla puhutaan siitä, mistä syntyy hyvä tieto. Luentosarja on osa Tutkitun tiedon teemavuotta 2021 ja alkaa verkossa tiistaina 2.3. 

Tutkittu tieto tekee hyvää kaikille ja kaikelle. Tieto pidentää elämää ja parantaa sen laatua. Se auttaa ymmärtämään ympäröivää maailmaa ja sen asukkaita lajiin katsomatta. Se näyttää, mistä olemme tulleet ja minne olemme menossa. Viisaasti käytetty tieto on yleisavain yhteiskunnan menestykseen – ja edellytys ihmiskunnan selviytymiseen uhkien edessä.

Mutta miten tieto syntyy? Mikä on hyvän tiedon resepti? Kuka rahoittaa tutkimuksen, ja kuka siitä hyötyy? Helsingin yliopiston huippututkijat pohtivat näitä kysymyksiä Studia Generalia -luentosarjalla Hyvän tiedon resepti, joka järjestetään verkossa 2.3.-6.4.2021. Luentojen tallenteet voi katsoa myös jälkikäteen.

Studia Generalia

  • 2.3. Tiedon ja tieteen rajat
  • 8.3. Argumentaatio ja sen virheet
  • 16.3. Tieteelliset mokat ja onnekkaat sattumat
  • 20.2. Tutkimuksen tarinallisuus
  • 6.4. Ratkaiseeko tieto maailman ongelmat?

Lisää aiheesta:



(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Helsingin yliopisto