Täysin uuden asuinalueen rakentaminen alkaa Helsingissä

Eteläisen Postipuiston rakentaminen alkaa lokakuussa maaperän puhdistustöillä.
Ilmakuvassa tuleva Eteläisen Postipuiston asuinalue. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy
Ilmakuvassa tuleva Eteläisen Postipuiston asuinalue. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Eteläinen Postipuisto sijoittuu keskeiselle paikalle Pasilan tuntumaan. Rakentaminen on osa Helsingin kaupungin laajempaa strategiaa lisätä asumisvaihtoehtoja ja tiivistää kaupunkirakennetta erityisesti julkisen liikenteen varrella.

Eteläisen Postipuiston rakentaminen tuo alueelle yhteensä 152 000 kerrosneliömetriä uutta asumista, mikä tarkoittaa koteja tuhansille uusille helsinkiläisille. Alueelle tulee lisäksi 60 000 kerrosneliömetriä toimitiloja.

Eteläiseen Postipuistoon suunnitellaan palveluita, kuten päivittäistavarakauppaa ja päiväkotia, jotka palvelevat sekä asukkaita että alueella työskenteleviä.

Alueen suunnittelussa on huomioitu viherympäristö ja kestävä kehitys: Eteläisen Postipuiston keskelle tulee vehreä puistoakseli, joka toimii paitsi virkistysalueena myös hulevesien hallinnan osana.

Asuinalueen alustava aikataulu
 

Rakentaminen käynnistyy maaperän puhdistustöillä, sillä alueella on aiemmin toiminut muun muassa ampumarata ja kaatopaikka. Puhdistustöiden jälkeen käynnistetään katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen. Näitä töitä seuraa varsinainen talonrakennus, jonka on tarkoitus alkaa vuonna 2027.

Rakentaminen toteutetaan vaiheittain, ja koko alueen arvioidaan valmistuvan vuoteen 2035 mennessä.

Eteläisen Postipuiston rakentaminen on osa Pasilan ja sen lähialueiden kehittämistä, ja se tukee Helsingin kaupungin tavoitetta lisätä asumis- ja toimitilakapasiteettia vilkkaiden liikenneväylien varrella. Asukkaille tämä tarkoittaa erinomaisia liikenneyhteyksiä ja palveluja lähellä sekä viihtyisää asuinympäristöä, joka on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.