Tekojääkausi päättyy Helsingissä tänään maanantaina 22.3.

Helsingin tekojääkausi päättyy maanantaina 22.3. Brahenkentän tekojäätä lukuun ottamatta. Brahenkentän tekojää suljetaan tiistaina 23.3.
Ilmakuva Oulunkylän tekojääkentästä

Kevätaurinko on alkanut lämmittää Helsingin tekojääkenttiä niin, etteivät sääolosuhteet ole enää suotuisat tekojääkenttien ylläpitämiseen. Näin ollen kaupunki on päättänyt päättää onnistuneen tekojääkauden maanantaina 22.3. Brahenkentän tekojääkenttää lukuun ottamatta.

Pukinmäen tekojää jouduttiin sulkemaan sääolosuhteiden vuoksi jo lauantaina. Myöskään Oulunkylän tekojäitä ei saatu enää luistelukuntoon maanantaina aamulla. Muut tekojäät pidetään auki vielä maanantaina 22.3. niin kauan, kuin jää on luistelukunnossa. Brakun kenttä pyritään saamaan vielä huomenna tiistaina luistelukuntoon.

Tänä keväänä tekojäitä pidettiin auki niin pitkään, kuin sääolosuhteet sallivat. Korona-aikana tekojäät ovatkin olleet poikkeuksellisen suuressa käytössä. Muun muassa Brahenkentän tekojäällä laskettiin joulukuussa 2020 lähes 20 000 kävijää, joka on tuplasti keskivertokuukauden kävijämääriin verrattuna.

Kaupunki kiittää luistelijoita onnistuneesta kaudesta.