Terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakennus alkaa nousta Kampissa

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen työmaalla on saatu valmiiksi kallion louhinta- ja räjäytystyöt. Talon rungon rakentaminen on aloitettu, ja ensimmäinen porrashuone on noussut ylimpään kerrokseen asti.
Työmaa Fredrikinkadun suunnasta. Kuva: Jarkko Gröndahl, YIT
Työmaa Fredrikinkadun suunnasta. Kuva: Jarkko Gröndahl, YIT

Kaupunki rakentaa uutta Kampin terveys- ja hyvinvointikeskusta, joka tarjoaa keskustan asukkaille nykyaikaiset ja monipuoliset julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut. Taloon tulee myös liiketilaa ja metron sisäänkäynti.

Keskus nousee Runeberginkadun, Fredrikinkadun, Kampinkujan ja Salomonkadun väliselle alueelle. Rakentaminen käynnistyi vuodenvaihteessa 2023–2024 ja talo valmistuu vuonna 2027.

Runko alkaa nousta

Rakennuksen runkotyöt etenevät hyvässä tahdissa. Fredrikinkadun puolella oleva korkea betonitorni on porrashuone. Se on nyt valmis yläkertaan asti. Syksyn ja talven aikana rakennetaan toinenkin porrashuone ja porrashuoneiden ympärille valetaan talon runko kerros kerrallaan. Rakennukseen tehdään pääosin paikalla valettava betonirunko.

Alkuvuodesta 2025 runkotyöt etenevät ylimpään kerrokseen, jossa alkaa vesikaton ja ilmanvaihdon konehuoneen rakentaminen. Alkuvuodesta aloitetaan myös julkisivun ulkoseinien asentaminen.

Asukasilta palveluista 4. joulukuuta – tervetuloa!

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen seuraava kaikille avoin asukasilta on 4. joulukuuta kello 17–18.30 Oodi-kirjaston Maijansalissa. Tilaisuuden järjestää Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala. 

Tiedotamme lisää lähempänä asukasiltaa terveys- ja sosiaalipalvelujen nettisivuilla ja somekanavissa.

Työmaan ajankohtaisia asioita voi seurata verkossa

Rakennustyömaan pääurakoinnista vastaa YIT. Ajantasaisimmat tiedot mm. kulkureittien muutoksista saa työmaan verkkosivuilta:
Kampin terveys- ja hyvinvointikeskus(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Työmaa tiedottaa lähialueen asukkaita ja yrityksiä säännöllisesti hankkeen etenemisestä myös kiinteistöjen omistajille lähetettävillä sähköposteilla. 

Aamuinen näkymä torninosturista.  Kuva: YIT
Aamuinen näkymä torninosturista. Kuva: YIT
Suunitteluvaiheen haavainnekuva. Kuva: PES-Arkkitehdit Oy
Uusi rakennus suunitteluvaiheen haavainnekuvassa. Kuva: PES-Arkkitehdit Oy