Töölön pallokenttä 6 saa uuden tekonurmen marraskuussa

Lämmitettävälle jalkapallokentälle pääsee pelaamaan jälleen marraskuun aikana.
Töölön pallokenttä 6 ennen kunnostusta. Kuva: Helsingin kaupunki / Kaupunkiympäristön toimiala
Töölön pallokenttä 6 ennen kunnostusta. Kuva: Helsingin kaupunki / Kaupunkiympäristön toimiala

Monien jalkapalloseurojen käyttämän Töölön pallokenttä 6:n uuden tekonurmen asennus aloitetaan 30. lokakuuta. Kenttä on ollut pois käytöstä syyskuusta alkaen korjaustöiden vuoksi. Kentän lämmitysputkistoa on korjattu, kentän pinta on muotoiltu uudelleen ja sen ympäristöä on siistitty. Uuden tekonurmen asennuksen on määrä valmistua marraskuun puolivälin tienoilla, jonka jälkeen kentälle pääsee jälleen pelaamaan.  

Pallokenttä 6 on lämmityslaitteistonsa ansiosta jalkapalloilijoiden aktiivisessa ympärivuotisessa käytössä. Myös uusi tekonurmi on kumirouhetäytteinen, sillä kentän lämmityslaitteiston kanssa ei voida vielä käyttää kasvipohjaisia täyteaineita ja niiden vaatimaa joustavaa alustaa. Pääsääntöisesti Helsinki suosii uusittavilla liikuntakentillä kasvipohjaisten täyteaineiden käyttöä. 

Kumirouheen leviämistä ympäristöön estetään eri tavoin, kuten kenttää ympäröivällä uudella muurilla, aitojen alaosiin laitettavilla levyillä ja kentän viereiselle asfaltille asennetulla esteellä, joka torjuu rouheen leviämistä sadeveden mukana.  

Töölön pallokentille on tulossa muitakin uudistuksia lähiaikoina. Ensi vuonna alue saa uudet opasteet, jolloin muuan muassa pallokenttien numerointi muuttuu ja alueen kartat uudistuvat.