Tripla täyttää viisi vuotta – Keski-Pasilan kehitys jatkuu

Keski-Pasilassa sijaitseva Mall of Tripla -kauppakeskus juhlistaa 5-vuotispäiväänsä 17. lokakuuta.
Keski-Pasilan alueella rakentaminen jatkuu myös tulevina vuosina. Kuva: Suomen ilmakuva Oy
Keski-Pasilan alueella rakentaminen jatkuu myös tulevina vuosina. Kuva: Suomen ilmakuva Oy

Vuonna 2019 avautunut Mall of Tripla on tuonut eloa ja vetovoimaa koko Keski-Pasilan alueelle. Kauppakeskus tarjoaa monipuoliset palvelut niin alueen asukkaille, työssäkäyville kuin vierailijoillekin. Triplassa on yli 400 kotia, 400 hotellihuonetta ja lähes 250 liikettä. Vuosittain Triplaan saapuu noin 27 miljoonaa kävijää, mikä tekee siitä yhden Suomen vilkkaimmista kauppakeskuksista.

Tripla on myös merkittävä työpaikka-alue, sillä se työllistää yli 7 000 ihmistä. Keskuksen yhteydessä on pysäköintitilat 2 300 autolle ja 3 500 polkupyörälle.

Triplan avautumisen yhteydessä valmistuivat myös Pasilan uusi asema, Pasilansilta ja Teollisuuskadun tunneli. Kauppakeskuksen rooli ei rajoitu pelkästään kaupankäyntiin – se toimii myös vilkkaana liikenteen solmukohtana ja alueen asukkaiden arkea helpottavana palvelukeskuksena.

Keski-Pasilan kehitys jatkuu

Triplan avautumisen jälkeen Keski-Pasilaan on rakennettu 1 158 asuntoa, kaksi uutta raitiolinjaa (9 ja 13), sekä Ratapihakortteleiden kadut ja Veturitien pohjoiset osat. Rakenteilla on parhaillaan 784 asuntoa, ja tulevina vuosina alueelle rakentuu vielä lähes 1 800 uutta asuntoa.

Alueen toimitilatarjonta kasvaa jatkuvasti, ja uusin lisäys on syksyllä 2024 aloitettu The Node, 32-kerroksinen toimistotorni, joka kohoaa Pasilansillan eteläpuolelle. Lisäksi Keski-Pasilan palvelut kehittyvät, kun Pasilan peruskoulu ja päiväkoti avautuvat elokuussa 2025.

Näin Keski-Pasila rakentui vuosina 2015–2023

Nopeutettu video näyttää, kuinka muun muassa kauppakeskus Mall of Tripla kohosi kuopasta korkeuksiin.

Sinua voisi kiinnostaa