Työläisäidinpuistosta kaadetaan huonokuntoisia puita ennen puiston peruskorjausta

Alppiharjussa sijaitsevasta Työläisäidinpuistosta kaadetaan huonokuntoisia puita 20. helmikuuta 2023 alkavalla viikolla. Kaadettavat puut ovat menneet sairauden vuoksi huonoon kuntoon.
Työläisäidinpuisto ennen peruskorjausta. Kuva: Marko Lindholm
Työläisäidinpuisto ennen peruskorjausta. Kuva: Marko Lindholm

Työläisäidinpuistosta kaadetaan kolme lehtipuuta, joissa on havaittu lehtipuunkoroa. Pitkään jatkuessaan lehtipuunkoro heikentää puiden kasvua ja kehittymistä.

Lehtipuunkorossa sieni tappaa kuoren alta puun elävät solukerrokset. Yleensä puu pystyy kasvukaudella rajoittamaan taudin leviämistä haavasolukkoa muodostamalla, mutta sieni jatkaa yleensä kasvuaan silloin, kun puu on lepotilassa. Puun ja sienen välisen kamppailun seurauksena puun runkoon ja/tai oksiin muodostuu koroja, jotka voivat laajentuessaan aiheuttaa rungon katkeamisriskin.

Työläisäidinpuistoon uusia istutuksia ja penkkejä 

Kaadettavat puut ovat hyväksytyn puistosuunnitelman mukaisia. Puunkaadoilla valmistellaan Työläisäidinpuiston tulevaa peruskorjausta, jossa puiston kasvillisuusalueet uusitaan ja muotoillaan paikoin uudestaan. Huonokuntoiset puut korvataan uusilla istutuksilla.

Samalla puiston pintamateriaalit, valaisimet ja roska-astia uusitaan ja nykyinen penkki vaihdetaan kolmeen uuteen penkkiin. Puiston peruskorjauksen on tarkoitus alkaa heinä-elokuussa 2023.

Työläisäidinpuistossa on Panu Patomäen tekemä pronssiin valettu Työläisäiti-niminen veistos, jossa äiti ja tytär vääntävät vettä pois lakanapyykistä.