Työtuomioistuin antoi ratkaisunsa Helsingin palkanmaksua koskevassa asiassa

Työtuomioistuin on antanut ratkaisunsa Helsingin kaupungin palkanmaksua koskevassa asiassa. Kanteen Helsinkiä vastaan olivat nostaneet Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry ja Julkisen alan unioni Jau ry.
Kaupungintalon aula.

Järjestöt vaativat Helsinkiä maksamaan hyvityssakkoa, koska kaupungin palkanmaksun ongelmien seurauksena työntekijöiden ja viranhaltijoiden palkkoja oli jäänyt kokonaan tai osittain maksamatta.

Työtuomioistuin määräsi Helsingin kaupungin maksamaan hyvityssakkoa. Sote ry:lle hyvityssakkoa tuli maksettavaksi 6 000 euroa ja Jau ry:lle 9 000 euroa. Lisäksi kaupunki maksaa järjestöjen oikeudenkäyntikulut.

Helsingin kaupunki myönsi palkanmaksua koskevien määräysten olevan riidattomia. Kaupunki kuitenkin kiisti rikkoneensa työ- ja virkaehtosopimuksen määräyksiä tieten tai törkeän tuottamuksellisesti. Palkat on pyritty maksamaan oikea-aikaisesti ja –määräisesti, eikä tietoisesti työ- ja virkaehtosopimuksen määräyksiä ole rikottu. Kaupunki on pyrkinyt kaikin mahdollisin toimenpitein ehkäisemään palkanmaksun virheiden syntymistä.

Työtuomioistuimen ratkaisu on lopullinen, eikä siihen saa hakea muutosta valittamalla.