Työväenopistossa tekoälyn taikaa ja arkea antiikin Roomassa

Helsingin työväenopisto tarjoaa tuhansia kursseja, luentoja ja tapahtumia. Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Bongaa yksittäinen kiinnostava aihe – tai kuuntele koko luentosarja. Tammikuussa opistoista ja kirjastoista noudettava tapahtumaesite tarjoaa lisätietoja koko tarjonnasta.
Tapahtumat-esitteen kansikuva
Kuva: Työväenopisto

Työväenopisto tarjoaa oppimisen ja harrastamisen mahdollisuuksia kaikille innokkaille. Vuosittain järjestetään yli 5400 kurssia ja satoja luentoja. Joka päivä on useita vaihtoehtoja tarjolla eri opetuspisteissä. Aihepiireinä ovat filosofia ja psykologia, historia ja yhteiskunta, kasvatus ja oppiminen, kielet, kirjallisuus, kulttuurintuntemus, kuvataide, elokuva ja taidehistoria, käsityö, luonnontieteet, luonto, ympäristö ja retkeily, media, musiikki, sukututkimus, tanssi, terveys ja hyvinvointi sekä tietotekniikka. 

Tammikuussa ilmestyi uusi tapahtuma- ja luentoesite, joka tarjoaa kattavan yhteenvedon työväenopistojen yli 300 ilmaisista tapahtumista ja luennoista. Haluamme tuoda esiin kaiken sen monipuolisen tarjonnan, jota työväenopistolla ja Arbiksella on tarjottavanaan, ja tehdä sen löytämisestä helpompaa kuin koskaan ennen.

Ajassa kiinni

Kaikkea maan ja taivaan väliltä. Näin luonnehtii tiimivastaava Pia Castrén-Aaltonen Helsingin työväenopiston tarjontaa. 1990-luvulta lähtien Helsingin työväenopistossa työskennellyt Pia on yksi heistä, joka suunnittelee työväenopiston luentosarjoja ja kursseja. 

– Laajasta tarjonnastamme löytyy jokaiselle jotakin, on sitten kiinnostunut maailman kulttuureista, oman suvun historiasta tai uuden kielen opiskelusta. Luennoillamme voi perehtyä arkeen antiikin Roomassa tai kurkistaa tulevaisuuteen. 

Pia on yhdessä muun suunnittelutiimin kanssa alati hereillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu. 

– Seuraamme aikaamme ja tarjoamme näkökulmia kiinnostaviin ilmiöihin. 

Viime aikoina esimerkiksi ilmastokriisi ja ekologinen jälleenrakennus ovat olleet esillä. Tämän syksyn luennoilla on käsitelty myös paitsi sodan syitä ja rauhan ehtoja muun muassa Euroopan juutalaisten historiaa keskiajalta nykypäivään.

– Luennoitsijat ovat oman alansa erityisasiantuntijoita esimerkiksi yliopistomaailmasta. 

Tervetuloa työväenopistojen tapahtumataivaaseen!

 

TEKSTI: Eveliina Lauhio

Sinua voisi kiinnostaa

Työväenopiston kurssikuvia

Työväenopiston syksyn ilmoittautumiset alkavat 12.8.

Julkaistu:
Bussipysäkki

Lakot voivat vaikuttaa työväenopistojen toimintaan

Julkaistu: