Uusi elektronisen tanssimusiikin tapahtuma U Nation Kansalaistorilla ensi kesänä

Helsingin Kansalaistorilla järjestetään ensi kesänä uusi kaksipäiväinen elektronisen tanssimusiikin tapahtuma U Nation. Helsingin ydinkeskusta täyttyy tuolloin vapaudesta, rakkaudesta ja tanssin ilosta. Helsinki haluaa olla elävä ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki ja uusi urbaani elektronisen tanssimusiikin tapahtuma tukeekin hienosti pääkaupungin eloisaa kesää.
U Nation täyttää Helsingin ydinkeskustan tanssin ilolla kesä-heinäkuun vaihteessa. Kuva: U Nation
U Nation täyttää Helsingin ydinkeskustan tanssin ilolla kesä-heinäkuun vaihteessa. Kuva: U Nation

U Nation järjestetään perjantaina 30. kesäkuuta ja lauantaina 1. heinäkuuta. Tapahtuman esiintyjävalikoima koostuu kansainvälisistä ja kotimaisista elektronisen musiikin eturivin artisteista. Lavalla nähdään muun muassa elektronisen musiikin isoimpiin tähtiin lukeutuva Eric Prydz, belgialainen elektronisen musiikin ikoniksi noussut Charlotte de Witte sekä ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva brittiläinen DJ-duo CamelPhat.

U Nation tarjoaa ultimaattiset ulkoilmabileet

Helsingin ydinkeskustassa järjestettävä tapahtuma juhlistaa tanssin iloa, yksilöllisyyttä ja Kansalaistorin urbaania miljöötä. U Nationin pääsuunnittelija on Harri Andersson, joka teki artistinimellä Proteus pitkän ja lukuisilla kansainvälisillä tunnustuksilla palkitun artistiuran.

– U Nationin idea on tarjota ultimaattiset ulkoilmabileet elektronisen tanssimusiikin siivittämänä. Haluan, että U Nationista tulee yksilöllisyyden ja rakkauden juhla, jossa kaikki voivat olla sitä mitä ovat. Iloitsenkin suuresti siitä, että tarjolla on Suomeen hartaasti toivottuja ja erittäin arvostettuja elektronisen musiikin huippuartisteja, Andersson intoilee.

U Nation haluaa juhlia ihmisten ja ympäristön tasa-arvoa sekä yhtenäisyyttä. Musiikin lisäksi tapahtuman keskiössä on myös katutaide. Tapahtuma-alueen taiteesta vastaa arvostettu kaupunki- ja ympäristötaiteilijoiden Purkutaide-kollektiivi.

– On mahtavaa saada uusi uniikki ja urbaania sykettä huokuva tapahtuma keskelle kesäistä Helsinkiä. Helsinki jakaa U Nationin tavoitteet ihmisten välisestä tasa-arvosta, ympäristön kestävyydestä sekä vapaudesta olla juuri omanlaisensa. U Nation on myös erinomainen esimerkki siitä, mitä lupauksemme elävästä ja kansainvälisesti vetovoimaisesta tapahtumakaupungista tarkoittaa käytännössä, iloitsee Helsingin kaupungin brändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström.

Helsinki haluaa ilahduttaa ja elävöittää kaupunkia uusilla tapahtumakonsepteilla

Helsingin kaupunki on laatinut Matkailun ja tapahtumien toimintaohjelman vuosille 2022–2026. Ohjelman mukaan kaupungin vetovoimaa edistetään panostamalla kansainvälisten matkailijoiden houkutteluun sekä tapahtumallisuuden vahvistamiseen. Tapahtumallisuudella on tärkeä rooli Helsingin elävyyden ja elinvoiman kasvattamisessa. Uudenlaiset tapahtumakonseptit normaalista poikkeavissa paikoissa tekevätkin Helsingistä mielenkiintoista ja elävää kaupunkia. Tavoitteena on myös vahvistaa Helsingin brändiä omaleimaisten ja oivaltavien tapahtumien paikkana.

U Nation -tapahtuman järjestää Live Nation yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta ja sen lipunmyynti alkaa maanantaina 27.3. klo 10 Ticketmasterissa.