Valtuusto keskusteli koulujen rahoituksesta, eriarvoisuuden vähentämisestä ja psykiatrian päivystystilanteesta

Kaupunginvaltuusto kokoontui 26.10. Kokouksessa pidettiin kyselytunti, jossa oli esillä kysymykset koulujen tarveharkintaisesta rahoituksesta, korona-aikana kasvaneen eriarvoisuuden vähentämisestä sekä psykiatrian päivystystilanteesta Helsingissä. Valtuusto hyväksyi myös kaavamuutoksen Sörnäisten Vilhonvuoreen.
Kaupunginvaltuuston kokous
Kaupunginvaltuusto kokoontuneena istuntosaliin. Kuva: Pertti Nisonen

Kaupunginvaltuutettu Sini Korpinen (kok.) kysyi, mitkä ovat Helsingin mahdollisuudet uudistaa koulujen perusrahoitusta siihen suuntaan, että suurempi osuus rahoituksesta kohdentuu sitä tarvitseville kouluille tarveperustaisen rahoituksen kriteerien mukaisesti. Kysymykseen vastasi kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.).

Valtuutettu Veronika Honkasalo (vas.) kysyi, mihin toimenpiteisiin kaupunki on ryhtynyt ja aikoo ryhtyä koronan jälkihoidossa, jotta eriarvoisuuden suunta saadaan kääntymään. Honkasalo kysyi myös, miten kaupungin myöntämää koronarahaa on käytetty eriarvoisuutta vähentäviin toimenpiteisiin ja miten jäljellä olevaa koronarahaa tullaan käyttämään. Kysymykseen vastasi pormestari Juhana Vartiainen (kok.).

Kyselytunnin kolmas kysymys oli valtuutettu Ville Jalovaaran (sd.) kysymys siitä, miten Helsinki näkee HUS:n nopean päätöksen sulkea Malmin psykiatrian päivystyksen, sovittiinko siitä kaupungin kanssa, ja mikä on matalan kynnyksen nopeiden mielenterveyspalvelujen saatavuus tällä hetkellä Helsingissä. Kysymykseen vastasi sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.). 

Koko keskustelu on katsottavissa Helsinki-kanavalla 27.10. alkaen.

Kaavamuutos Sörnäisten Haapaniemenkadulle

Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutoksen Sörnäisten Vilhonvuoreen. Kaavaratkaisu mahdollistaa liiketilaa, toimitilaa ja asumista yhdistävän hybridirakennuksen rakentamisen. Kaava mahdollistaa Senaatti-kiinteistöjen järjestämän tontinluovutus- ja arkkitehtuurikilpailun voittaneen ehdotuksen mukaisen ratkaisun yksityisomisteiselle tontille. 

Alueelle on suunniteltu hybridirakennus, joka on korkeimmillaan 11 kerrosta. Rakennuksen kahteen ensimmäiseen kerrokseen sijoitetaan liike-, kahvila- tai ravintolatilaa. Ylemmissä kerroksissa on asumista sekä toimitilaa.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa Kaupunginvaltuuston päätöstiedotteet -sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa Esityslistat ja pöytäkirjat -sivulta.