Valtuustossa kyselytunti ja HUS-yhtymän perussopimuksen hyväksyminen

Kaupunginvaltuusto kokoontuu 27.4.Kyselytunnin lisäksi agendalla on mm. HUS-yhtymän perussopimuksen hyväksyminen.
Tyhjä valtuustosali.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu keskiviikkona 27. huhtikuuta kello 18.  Kyselytunnin lisäksi agendalla on muun muassa HUS-yhtymän perussopimuksen hyväksyminen.

HUS-yhtymä perustetaan nykyisten kuntayhtymien tapaan Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin välisellä perussopimuksella. Perussopimus on Helsingin kaupungin ja Uudenmaan hyvinvointialueiden välinen sopimus.

Perussopimuksessa sovitaan muun muassa HUS-yhtymän tehtävistä, strategiasta, ohjauksesta sekä päätösvaltaa käyttävistä toimielimistä. Lisäksi perussopimuksessa sovitaan hallinnon ja talouden tarkastuksesta, talouden ja toiminnan seurantajärjestelmästä sekä raportoinnista jäsenenä oleville hyvinvointialueille.

Kyselytunnin aiheina ovat lastensuojeluilmoitusten käsittelyprosessit Helsingissä vuoden 2012 jälkeen ja kaupunkikulttuurin elvyttäminen ja Senaatintori sekä varhaiskasvatuksen, sosiaalipalveluiden ja terveydenhuollon työvoimapula.

Lisäksi kokouksessa on käsiteltävänä tiettyjen asuinkerrostalotonttien vuokrausperiaatteet Kalasatamassa ja Honkasuolla.

Kello 18 alkavaa kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Lähetystä voi katsoa myös myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalla.

Valtuuston päätöksiä voi seurata Helsinki-kanavan lähetysnäkymän alta. Päätöksistä kerrotaan lisäksi kokouksen päätyttyä kaupunginvaltuuston päätöstiedotteessa.

Lisää aiheesta

Kaupunginvaltuuston esityslista 27.4.2022

Helsinki-kanava(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Helsingin kaupunginhallitus esittää HUS-perussopimuksen hyväksymistä. hel.fi-uutinen 11.04.2022