Valtuustossa satamatoimintojen uudelleenjärjestelyt ja Meri-Rastilan länsiosan asemakaavamuutos

Valtuuston agendalla on muun muassa satamatoimintojen uudelleenjärjestelyt.
Kaupunginvaltuuston ovi.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu keskiviikkona 3. helmikuuta. Esityslistalla on muun muassa satamatoimintojen uudelleenjärjestelyt ja Meri-Rastilan länsiosan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen hyväksyminen.

Eteläsataman maankäytön suunnittelua jatketaan niin kutsutun Keskittämisskenaarion pohjalta siten, että matkustaja-autolauttaliikenteeseen liittyvä rekkaliikenne on mahdollista lopettaa Eteläsatamassa. Edellytyksenä tälle on, että koko matkustaja-autolauttaliikenne loppuu Eteläsataman puolella. Tukholman matkustaja-autolauttaliikenne keskitetään Katajanokalle ja Tallinnan matkustaja-autolauttaliikenne Länsisatamaan.

Länsisatamasta Länsiväylälle suunnitellaan satamatunneli, joka mahdollistaa Länsisataman toimintojen laajentamisen ja satamaliikenteen sujuvan järjestämisen.

Kello 18 alkavaa kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Kokouksen voi katsoa myös myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalla.

Valtuuston päätöksiä voi seurata Helsinki-kanavan lähetysnäkymän alta. Päätöksistä kerrotaan lisäksi kokouksen päätyttyä kaupunginvaltuuston päätöstiedotteessa.

Kokouksessa käsiteltäviin asioihin voi tutustua esityslistasta. Taustatietoa saa haettua Päätökset-palvelusta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Keskustelua käydään Twitterin puolella asiasanalla #helvaltuusto.

Valtuusto pitää 4.-5.2.2021 seminaarin, jossa se arvioi valtuustokauden 2017 – 2021 kaupunkistrategian toteutumista, oppeja ja vaikuttavuutta. Strategiakauden arviointia jatketaan valtuustoseminaarin keskustelun pohjalta kevään aikana. Tätäkin pääse seuraamaan Helsinki-kanavalla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisää aiheesta

Kaupunginvaltuuston esityslista 3.2.2021
Helsinki-kanava(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Valtuustoseminaarissa arvioidaan kaupunkistrategian toteutumista

Kuva: Katriina Kauppinen