Valtuustossa Suvilahden tapahtuma-alueen asemakaavamuutos ja nuorten aloitteet

Kaupunginvaltuustolla on tänään päätettävänään Sörnäisten Suvilahden tapahtuma-alueen asemakaavan muutos. Kokouksessa käsitellään myös nuorten tekemiä aloitteita. Aloitteiden käsittelyä kuten myös koko kokousta voi seurata Helsinki-kanavalta keskiviikkona 26. huhtikuuta kello 18 alkaen.
Suoraa lähetystä valtuuston kokouksesta voi seurata keskiviikkona kello 18 alkaen Helsinki-kanavalla. Kuva: Pertti Nisonen
Kaupunginvaltuuston kokoukset lähetetään suorana Helsinki-kanavalla. Kuva: Pertti Nisonen

Suvilahtea koskevan kaavaratkaisun tarkoitus on luoda edellytykset kehittää alueesta kansainvälisesti erottuva pysyvä tapahtuma-alue. Tämän lisäksi agendalla on Viikinrannan energiakorttelin ja Pitäjänmäen sähköaseman asemakaavan muutokset.

Nuorten aloitteet koskevat muun muassa ruoka-automaatin hankkimista koululle, mahdollisuutta käydä koulua etänä, koulukiusaamisen vastaista kampanjaa, sekä koulupihan ja Alppikylän huipun kunnostusta.

Valtuusto käsittelee nuorten aloitteita kaksi kertaa vuodessa. Tällä kertaa kokouksessa käsiteltävät kaikkiaan yhdeksän aloitetta ovat viime vuoden toiselta puoliskolta.

Lähetystä voi katsoa myös myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalla. Päätöksiä voi seurata Helsinki-kanavan lähetysnäkymän alta. Päätöksistä kerrotaan lisäksi kokouksen päätyttyä kaupunginvaltuuston päätöstiedotteessa.