Fullmäktige behandlar detaljplaneändring för evenemangsområdet i Södervik i Sörnäs och initiativ från ungdomar

I dag ska stadsfullmäktige fatta beslut om en detaljplaneändring för evenemangsområdet i Södervik i Sörnäs. Vid sammanträdet behandlas också ett flertal initiativ av ungdomar. Du kan följa behandlingen av initiativen och hela sammanträdet på Helsingforskanalen från och med kl. 18 onsdagen den 26 april.
Fullmäktigeledamöter sitter i fullmäktiges sessionssal vid sammanträdet 7.9.2022.
Sammanträdet direktsänds på Helsingforskanalen. Bild: Pertti Nisonen

Detaljplanen för Södervik ska skapa förutsättningar för att utveckla området till ett internationellt uppmärksammat bestående evenemangsområde. Fullmäktige behandlar också detaljplaneändringar för Viksstrandens energikvarter och Sockenbacka elstation.

De ungas initiativ handlar bland annat om att skaffa en matautomat till skolan, möjligheten till distansskola, en kampanj mot mobbning samt en iståndsättning av en skolgård och Alpbytoppen.

Fullmäktige behandlar initiativ från ungdomar två gånger om året. Den här gången har alla nio initiativ som behandlas lämnats in under andra hälften av förra året, 1.7.−31.12.2022. 

Sändningen kan även ses senare som inspelning på Helsingforskanalen.

Man kan följa fullmäktiges beslut i ett fält under sändningsvyn på Helsingforskanalen. Dessutom kan man läsa om besluten efteråt i stadsfullmäktiges beslutsmeddelande (på finska).