Helsingfors söker återigen julgran till Senatstorget och Hagnäs saluhall

Invånarna i huvudstadsregionen kan erbjuda staden en stor gran i gott skick som växer på deras egen tomt som julgran. Staden tar hand om att fälla och hämta trädet.
Julgranen som placeras på Senatstorget kommer att få en central plats bredvid domkyrkan. Bild: Seppo Laakso

I vanlig ordning söker Helsingfors stad en julgran som ska placeras på Senatstorget och en framför Hagnäs saluhall. Invånare i huvudstadsregionen kan erbjuda en gran som växer på deras egen tomt för att sprida julglädje till allmänheten.

Staden önskar att granarna har nått respektabel ålder och är friska, yviga och i gott skick sett till grenverket. Granen på Senatstorget bör vara 12–20 meter hög och granen framför Hagnäs saluhall 12–15 meter hög.

Stadens skogsarbetare fäller och transporterar granarna. Samtidigt erbjuds donatorn möjlighet att bli av med ett förvuxet träd gratis. Granen ska helst stå nära en väg där tung utrustning kan ta sig fram.

Skicka in förslagen senast måndagen den 11 november. Julgranen hämtas och körs till torget någon gång i mitten av veckan därpå. Lördagen den 23 november samma vecka invigs julgatan på Alexandersgatan.

Skicka erbjudandena på e-post till nedanstående kontaktpersoner. Bifoga ett fotografi som visar granen i dess omgivning och i full storlek.

Ytterligare information och förslag: 

Ilkka Keko, arbetsledare, Stara
tfn 09 310 39918
ilkka.keko@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post)

Arto Kinnunen, arborist, Stara
tfn 09 310 39974
arto.kinnunen@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post)