Annantalon uudessa visuaalisessa ilmeessä seikkailevat Ailo, Pompu ja Miu -hahmot

Annantalolle on luotu uusi visuaalinen ilme, jonka tavoitteena on kasvattaa Annantalon tunnettuutta helsinkiläisten lasten ja heidän aikuistensa keskuudessa. Lisäksi uusi ilme vahvistaa mielikuvaa Annantalosta lasten ja nuorten omana taidekeskuksena, jonne kaikki ovat tervetulleita.
Annantalon uusi visuaalinen ilme
Uusien hahmojen suunnittelussa osallistettiin myös lapsia. Ailo, Pompu ja Miu ovat saaneet nimensä ja persoonallisuutensa lasten ideoiden pohjalta. Kuva: Helsingin kaupunki

Annantalon toiminnan pääkohderyhmä on lapset ja heidän aikuisensa, joten ilmeen keskiössä seikkailevat iloiset ja värikkäät hahmot Ailo, Pompu ja Miu. Uusi visuaalinen ilme on työstetty tiiviissä yhteistyössä annantalolaisten ja mainostoimisto Hasan & Partnersin kanssa. Ilmeen suunnitteluun osallistettiin myös lapsia. Hahmot ovat saaneet nimensä ja persoonallisuutensa lasten ideoiden pohjalta.

Uusi ilme jatkaa toiminnan kehittämistä

Uutta visuaalista ilmettä on työstetty keväästä 2023 alkaen ja se on osa Annantalon pitkäjänteistä kehittämistyötä. Annantalo haluaa tavoittaa laajasti ja moninaisesti helsinkiläiset lapsiperheet. Osana uudistusta Annantalon palveluihin on lisätty kaikille avointa matalan kynnyksen toimintaa. Kesällä 2024 Annantalon pihalla järjestettiin maksutonta toimintaa lähes päivittäin.

– Lisäsimme viime kesänä maksutonta ja kaikille avointa toimintaa Annantalon piha-alueella, ja kokemus siitä oli erittäin myönteinen. Kohtaamisissa asiakkaiden kanssa kävi ilmi, että monet vierailivat Annantalossa ensimmäistä kertaa, eli tavoitimme suuren määrän uusia asiakkaita, kertoo Annantalon johtaja Pirjetta Mulari.

Luovuus leikkii Annantalossa

Annantalon uuden iskulauseen, ”luovuus leikkii täällä”, välityksellä on haluttu tuoda esille Annantalon erityisyyttä taidekasvatuksen tarjoajana Helsingissä. Annantalo on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen paikka, johon tullaan tutustumaan muun muassa Aasian maista. Lapsilähtöisyys näkyy kaikessa Annantalon toiminnassa, ja talossa työskentelee kaksitoista vakituista taidekasvattajaa. Uuden iskulauseen myötä halutaan painottaa myös sitä, että Annantalon palvelut sopivat kaikille, ja kaikessa toiminnassa pääroolissa ovat lapset.

– Annantalon toimintaan osallistuminen ei edellytä mitään erityistaitoja. Toimintamme sopii ihan kaikille, ja taidekasvattajat osaavat ottaa kaikenikäiset lapset huomioon heidän omista vahvuuksistaan ja erityispiirteistään lähtien, sanoo Mulari. 

Saavutettavuutta parannetaan opasteuudistuksella

Uusi visuaalinen ilme julkaistaan lokakuun puolivälissä ja se näkyy jatkossa kaikessa Annantalon viestinnässä ja markkinoinnissa. Annantaloon suunnitellaan parhaillaan myös uusia sisä- ja ulko-opasteita, joissa uudet hahmot seikkailevat. Lisäksi Annantalon piha-aluetta kehitetään tulevaisuudessa houkuttelevammaksi ja lapsiläheisemmäksi.

– Annantalossa alkaa peruskorjaus näillä näkymin vuonna 2030. Toiveena on, että sen myötä saamme talon tiloja päivitettyä saavutettavammiksi ja myös piha-alueen paremmin lapsille sopivaksi. Itse rakennus on museoviraston suojelema ja vanhana koulurakennuksena ainutlaatuinen paikka lasten taidekasvatustoiminnalle, Mulari kertoo. 

Sinua voisi kiinnostaa