Asumisen uusi verkkosivusto avattu

Asumisen uusi verkkosivusto avattu. Sivulta löytyy tietoa asumisesta ja asumisen erilaisista vaihtoehdoista Helsingissä.
Kuvakaappaus Asumisen verkkosivuilta.

Hel.fi-sivuille on avattu uusi asumisen teemaan liittyvä verkkosivusto. Sivuilta löytyvät jatkossa kaikki asumiseen liittyvät sisällöt ja palvelut, jotka olivat ennen uudistusta useamman sivuston takana. Sivusto on osa kaupungin hel.fi-sivuston uudistusta.

Uusilta verkkosivuilta löytyy tietoa asumisesta ja asumisen erilaisista vaihtoehdoista Helsingissä. Sivuilta löytyy tietoa esimerkiksi kaupungin vuokra-asunnoista ja työsuhdeasunnoista sekä Hitas-kohteista. Asumisoikeusasuntojen ja asumisen terveyteen liittyvät osiot avataan myöhemmin kesäkuussa.

Sivujen suunnittelussa on huomioitu erityisesti ihmisten erilaiset asumistarpeet ja elämäntilanteet. Konseptoinnissa määriteltiin erilaisia käyttäjäprofiileja ja kohderyhmiä sekä pohdittiin näiden tarpeita. Lisäksi sivujen kieltä pyrittiin viilaamaan entistä selkeämmäksi. Hankalia termejä on avattu, ja erilaisia asumismuotoja ja hallintomuotoja kuvataan aiempaa selkeämmin. Termien avaamisessa hyödynnettiin myös kaupunkilaisten asiantuntemusta kyselyn avulla. Sivun käyttäjät ja osa 400 kaupunkilaisesta koostuvasta virtuaaliyhteisöstä auttoivat lisäksi sivujen testaamisessa sen eri työvaiheissa.

Tätä kautta saatiin arvokkaita huomioita sivujen varsinaiselta kohderyhmältä.

”Palvelupolkuja työstettiin myös asumisen asiantuntijoiden kanssa, ja tässä työssä pyrittiin löytämään palvelupolkujen kipupisteet ja mahdolliset kehityskohteet. Sivujen uudistamisessa olennaisessa osassa on jatkuva kehittäminen, eli konseptointityö ja asiakastestauksen huomiot pidetään mukana jatkossakin, kun sivustoa kehitetään”, kertoo asumisen sivujen uudistuksen tuoteomistaja, suunnittelija Satu Rieger.

Sivusto on kolmas kaupunkiympäristön toimialan julkaisema uusi hel.fi-sivukokonaisuus. Pyöräilyn ja pysäköinnin sivustot avattiin viime vuonna. Uudistuksella pyritään parantamaan digitaalisten palveluiden löydettävyyttä ja käyttöastetta. Suunnittelua tehdään myös mobiilikäyttäjää ajatellen.

Lisätiedot

Asumisen uusi verkkosivusto