EU:n koronatodistuksen saa Omakannasta tai rokotuspisteeltä

EU:n koronatodistuksen saa kätevästi Omakanta-palvelusta (kanta.fi) tai tarvittaessa Helsingin rokotuspisteeltä.
Henkilö pitää puhelinta kädessä.

EU:n koronatodistuksen saa kätevästi Omakanta-palvelusta (kanta.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)). Jos Omakannan käyttäminen ei ole mahdollista, todistuksen voi hakea Helsingissä rokotuspisteeltä.

Lisätietoja: 

EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: 

  • todistus koronarokotuksesta,
  • todistus koronatestituloksesta,
  • todistus sairastetusta koronavirustaudista.

Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa rokotuksen saamisen jälkeen. Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä rokoteannosten määrä. Jos olet saanut kaksi rokotusta, vain jälkimmäisen rokoteannoksen valmistenimi näkyy.

Testitulostodistus päivittyy Omakantaan kun testitulos on valmistunut. Omakannassa näkyy ensimmäisenä uusin testitulos.

Todistus sairastetusta koronavirustaudista tallentuu Omakantaan, kun sairastuminen on varmistettu positiivisella PCR-testituloksella. Pikatestin (antigeenitesti) tulos ei ole riittävä todiste sairastetusta koronavirustaudista.

Yllä olevat tiedot siirtyvät Omakanta-palveluun noin viidessä päivässä.

Jos Omakannan käyttäminen ei ole mahdollista, todistuksen voi hakea rokotuspisteeltä

EU:n koronatodistus voidaan tulostaa rokotuspisteellä henkilöllisyystodistusta tai Kela-korttia vastaan. Todistus tulostetaan rokotuspisteellä vain siinä tapauksessa, jos sen tulostaminen tai tallentaminen omalle laitteelle Omakannasta ei ole muulla tavoin mahdollista. Koronatodistusten tulostamiseen ei tarvita ajanvarausta. Paras ajankohta hakea todistus on arkisin kello 12

15 välillä.

Helsingin rokotuspisteet sijaitsevat Jätkäsaaressa (Tyynenmerenkatu 6), Malmilla (Stadin ammattiopisto, Vanha Helsingintie 5), Messukeskuksessa (pohjoinen sisäänkäynti, Messuparkki, Ratapihantie 17) ja Myllypurossa (Metropolian kampus, Myllypurontie 1)

Väliaikaisen henkilötunnuksen omaavan henkilön koronatodistus

Niille henkilöille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta, ei tällä hetkellä voida antaa virallista EU:n koronatodistusta. Todistuksen antaminen tulee valtakunnallisesti mahdolliseksi elokuun lopussa.

Jos henkilö on saanut koronarokotuksen Helsingin rokotuspisteellä tai häneltä on otettu koronavirustesti Helsingin näytteenottopisteellä, hänelle voidaan antaa rokotuspisteeltä tästä todistus. Todistus sisältää vastaavat tiedot kuin EU:n koronatodistus, mutta se ei sisällä QR-koodia. Rokotuspisteeltä saatava todistus ei välttämättä käy kuitenkaan matkustusasiakirjana.

Jos todistukset eivät näy Omakannassa

  • Jos koronarokotukset eivät näy Omakannassa, ota yhteyttä rokotteen antaneeseen tahoon.
  • Jos olet käynyt koronatestissä yksityissektorilla, eikä testitulos näy Omakannassa, ota yhteyttä testiin ottaneeseen tahoon.
  • Muissa tilanteissa, joissa todistukset eivät näy Omakannassa, mene käymään Helsingin rokotuspisteillä.

Kelpaako todistus matkalla?

Jokaisella maalla on omat todistusvaatimuksensa matkustajille. Tarkista kohdemaan todistusvaatimukset ennen matkaa.

Katso tästä, miltä EU:n koronatodistus näyttää: Mallitodistus EU:n koronarokotustodistuksesta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Lisätietoa löytyy Kanta-palvelun sivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja THL:n verkkosivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

-->

Kuva: Virpi Velin

Uutista on päivitetty 12.8., 13.8., 17.8. ja 9.12.2021